410 de pachete au fost împărţite elevilor provinciali care invata in scoli cu predare in limba maghiara din judeţul Braşov

17 comune, 410 de cadouri, 1025 de kilometri, 6560 de creioane, mii de zâmbete şi nenumerate mulţumiri îmbinate într-o singură voce – sunt doar nişte secvenţe ale primului program de începere al noului an şcolar. În cadrul programului, elevii provinciali care învaţă în şcolile cu predare în limba maghiară au primit pachete rechizite pentru prima oară în judeţul Braşov.

Scopul programului este sprijinirea copiilor de etnie maghiara şi încurajarea părinţilor lor ca să opteze pentru educaţia pe limba maghiară. Începerea anului nou şcolar reprezintă anumite dificultăţi atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor sau pentru învăţătorii copiilor. Un obiectiv al programului este să contribuie la depăşirea acestor dificultăţi.

 „Asigurarea unei educaţii de calitate constă şi în faptul că cei care suntem membrii consiliilor, contribuim la renovarea şcolilor, la dezvoltarea clădirilor şi anturajului acestora. Scopul este să asigurăm condiţii bune pentru elevi maghiari şi să-i ajutăm în studiere, iar programul început ajută în realizarea acestor obiective” – a declarat Kovács Attila, preşedintele organizației județene UDMR Brașov.

 „Am ajuns la sfârşitul programului. Cu această iniţiativă am încercat să aducem bucurie celor 410 de copii, mai multor decât planificasem la început. Sperăm că reuşim să creăm o tradiţie cu acest program prin reorganizarea acestuia şi în anii viitori. Am avut nişte experienţe interesante văzând acei copii care se bucură pentru o gumă de şters, pentru un creion sau pentru orice altceva pe care o primesc. Şi pentru aceste momente frumoase merită să contiunuăm programul”- a declarat Varga Nándor, președintele executiv al organizației județene UDMR Brașov.

Fiecare elev a primit un cadou constituit din 21 de produse care a fost făcut conform nivelului lui de vârstă. Pachetele au cuprins rucsacuri, orare, creioane colorate, gume de şters, ascuţitoare,  rechizite şcolare de desenat şi de lucru manual, caiete şi multe altele.

În cadrul programului 41 de pachete au fost împărţite la Racoş, 37 la Apaţa , 33 la Satu Nou,  26 la Drăuşeni, 12 la Dopca, 11 la Caţa,  51 la Teliu, 33 la Rupea,  9 la Crizbav, 19 la Grânari, 29 la  Hoghiz, 29 la Jimbor, 16  la Tărlungeni, 22 la  Ormeniş,  7 la Zărneşti, 30 la Făgăraş şi 5 pachete la Hălmeag.

Organizatorul programului este Asociația Consultativă a Tinerilor din județul Braşov, partenerul principal UDMR.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: