4 persoane săltate de DIICOT pentru trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri (VIDEO)

La data de 26.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au recrutat prin violență sau prin metoda „loverboy”, au transportat și adăpostit mai multe persoane vătămate minore, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției.
Inculpații și-au însușit cea mai mare parte din sumele de bani obținute și s-au implicat și în activități de trafic de droguri de mare risc (cocaină și amfetamină).
La data de 26.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județelor Brașov, Prahova și Argeș, în urma cărora au fost ridicate înscrisuri, substanțe pulverulente și diferite sume de bani.
În cursul zilei de astăzi, inculpații vor fi prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești și BCCO Ploiești și al Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: