4 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de ieri. Pe lângă bijuterii și bani, polițiștii au confiscat 6 mașini

4 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de ieri. Pe lângă bijuterii și bani, polițiștii au confiscat 6 mașini

Ieri, 06 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Călărași, la persoane bănuite de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt calificat.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2021, în județul Ilfov, s-ar fi constituit o grupare infracțională, care ar fi comis mai multe infracțiuni în județele Brașov, Ialomița și Bacău.

Astfel, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 33 ani, membri ai grupului infracțional, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că ar avea calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat, ar fi pătruns în locuințele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu. Prin exercitarea de acte de violență și amenințări cu acte de violență asupra acestora, precum și prin constrângere fizică, i-ar fi împiedicat să părăsească locuințele, ulterior sustrăgând diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum și bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate bijuterii, sume de bani, obiecte vestimentare, echipamente informatice, 5 autovehicule, precum și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor. În cauză, anterior, a mai fost ridicat și indisponibilizat 1 autovehicul.

Au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere, iar în baza probatoriului administrat în cauză, 4 persoane au fost reținute pentru 24 ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Activitățile s-au desfășurat de către polițiști specializați de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști ai Biroului de Investigații Criminale Brașov și Serviciului Criminalistic Brașov, sprijiniți de  polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Călărași, Bacău, Ialomița și ai Direcției Generale a Poliției Municipiului București, alături de luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din județele Brașov, Ilfov, București, Dâmbovița și Călărași, precum și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R.

De asemenea, activitățile au beneficiat de sprijinul reprezentanților Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiza Informațiilor, din cadrul Poliției Române.

Related post

Elevii brașoveni au protestat în fața Prefecturii: ”Vrem burse școlare, nu pensii speciale” (FOTO)

Elevii brașoveni au protestat în fața Prefecturii: ”Vrem burse…

Zeci de elevi au protestat luni în fața Prefecturii Brașov. ”Vrem burse școlare, nu pensii speciale”, ”Jos cu ignoranța, unde e…
USR confundă din nou Primăria Brașov cu sediul de partid (FOTO)

USR confundă din nou Primăria Brașov cu sediul de…

Deși USR Brașov nu are niciun merit legat de ce se întâmplă cu banii publici din administrația locală, partidul care promovează…
Unii consilierii județeni de la USR nu au aflat nici acum că au vicepreședinte și majoritate cu PNL

Unii consilierii județeni de la USR nu au aflat…

Sunt consilieri județeni USR care încă nu au aflat că au vicepreședinte și formează o majoritate cu PNL la Consiliul Județean.…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *