4 persoane amendate și carantinate deoarece nu au mai suportat autoizolarea

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 34 de persoane sunt în carantină și 1.398 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.
Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din 310 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat peste 1.450 de verificări ale persoanelor, precum și la 22 de agenți economici, sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

■ Forțele de ordine au identificat 4 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 4.000 de lei și plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

■ Jandarmi din Gruparea Mobilă au aplicat 2 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: