34 de ani de la Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, au participat astăzi la comemorarea Revoltei Anticomuniste din 15 Noiembrie 1987, la troița din fața Spitalului Clinic Județean de Urgență. Acesta este locul în care, acum 34 de ani, manifestanții ieșiți pe poarta Uzinei de Autocamioane au strigat „Jos comunismul!”, „Jos Ceaușescu!” și au cântat „Deșteaptă-te, române”.
De asemenea, a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean, Constantin Todorică Șerban, precum și alte oficialități locale.
„Ulterior, prefectul Mihai Cătălin Văsii i-a întâmpinat, în fața Palatului Administrativ, alături de reprezentanții Asociației „15 Noiembrie 1987 Brașov”, pe participanții la ediția simbolică din acest an a Crosului „15 Noiembrie”: Aureliu Bejenariu, membru al Asociației, George Cojocaru, atlet amator brașovean și tineri atleți de la Liceul cu Program Sportiv Brașov, care au alergat pe traseul parcurs acum 34 de ani de muncitorii de la Uzina de Autocamioane.
„Este pentru prima dată din 1987 când un demnitar ne întâmpină în fața acestei clădiri în ziua de 15 noiembrie”, a spus președintele Asociaței „15 Noiembrie 1987, Marius Boeriu.”, s-a menționat pe pagina de facebook: Instituția Prefectului Județul Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: