31.2 milioane de lei, cifra de afaceri Libris.ro, in 2017. Valoarea medie a unei comenzi, pana la 70 de lei

Anul 2017 a fost incheiat de Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, cu o cifră de afaceri de 31.2 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior.  Conform businessmagazin.ro, si valoarea medie a unei comenzi a crescut in 2017, ajungand pana la 70 de lei.

Cele mai vândute categorii de produse au fost Beletristică, Dezvoltare personală şi Cărţi pentru copii. Categoria cu cea mai mare creştere faţă de 2016 a fost Jocuri, unde creşterea a fost de 92%.

“Beletristica are an de an o serie de apariţii care o menţin mereu pe acelaşi trend crescător. Dincolo de partea de carte, interesantă a fost creşterea cu 92% în categoria Jocuri pe care am introdus-o la începutul anului trecut, dar care a fost apreciată în special în combinaţie cu cărţile pentru copii” declară Laura Ţeposu, Fondator şi Director Dezvoltare Libris.ro.

Cei mai mulţi cumpărători pe Libris.ro sunt femei (70%), cu vârste între 22-45 ani (60%), urmate de 18-24 ani (24%), cu studii medii şi peste medii, din mediul urban. Oraşele din care se plasează cele mai multe comenzi sunt Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Ploieşti, Oradea şi Craiova.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: