3 dosare penale pentru afaceristi brasoveni care au “omis” sa isi declare toate veniturile

Mai multi administratori ai unor firme din Brasov au uitat sa declare toate veniturile din firma la stat.  Prejudiciul adus statului este de peste 800.000 de lei.  Afaceristii au primit propunere de trimitere in judecata pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.  S-a pus si sechestru asigurator pe imobilele avute in proprietate de catre acestia.

Evaziune fiscala la comercianti cu produse din carne

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului  de pe lângă Tribunalul Brașov, fiind făcute propuneri pentru trimiterea în judecată a unui bărbat de 42 ani și a unei femei de 41 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Ocupându-se de administrarea unei societăți comerciale specializate în comerțul cu carne și produse din carne, cei doi au omis înregistrarea  în evidențele contabile ale societății a veniturilor realizate, în sumă de aproximativ 1.257.200 lei și declararea acestora la organele fiscale, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de aproximativ 433.450 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a 3 imobile aflate în proprietatea celor doi inculpați, precum și măsura popririi pe sumele de bani din conturile bancare ale acestora, până la concurența sumei reprezentând prejudiciul cauzat.

Cheltuieli fictive la o firma din Brasov

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului  de pe lângă Tribunalul Brașov, fiind făcute propuneri pentru trimiterea în judecată a unui bărbat de 40 ani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

În calitate de administrator al  unei societăți comerciale a omis înregistrarea în evidențele contabile a veniturilor în valoare de aproximativ 325.740 lei, rezultate în urma relațiilor comerciale cu 3 agenți economici și a procedat la înregistrarea unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, în sumă de aproximativ 615.000 lei, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de aproximativ 364.350 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a unui imobil aflat în proprietatea inculpatului, până la concurența sumei reprezentând prejudiciul cauzat.

 

Venituri nedeclarate din comercializarea de marfuri

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului  de pe lângă Tribunalul Brașov, fiind făcute propuneri pentru trimiterea în judecată a unui bărbat de 31 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În calitate de titular al unei întreprinderi individuale, nu a înregistrat și nu a declarat la organele fiscale venituri obținute în urma comercializării de mărfuri, în baza facturilor emise, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de aproximativ 106.500 lei.

În cauză s-a dispus instituirea popririi pe sumele de bani din conturile bancare  ale acestuia, până la concurența sumei reprezentând prejudiciul cauzat.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: