2 brașoveni au fentat carantina și s-au ales cu dosare penale

Sub autoritarea Instituției Prefectului, la data de 20 octombrie 2020, echipe mixte formate din polițiști cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, jandarmi și polițiști locali au continuat verificările în ceea ce privește  modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă.

 

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 170 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă,

Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.000 de persoane,  au verificat  peste 150 de mijloace de transport persoane și apoximativ 240 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 260 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor,  valoarea totală a acestora fiind de  peste 30.000 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 2.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit două dosare penale, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 41 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  și 39 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 16 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 2.000 lei.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au  legitimat 38 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: