27 de vagoane care transportau ilegal lemn din Cehia oprite de Garda Financiară. Ce amenzi s-au dat

Garda Forestieră Brașov în timp ce desfășura o acțiune specifică de control pe linie de transport materiale lemnoase pe căile ferate române, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna și cu IPJ Covasna, a identificat în ultima săptămână a lunii iulie, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 41 vagoane, iar pentru un număr de 27 vagoane, transportatorul nu a pus la dispoziția organelor de control,  documentele intracomunitare de transport, în cazul de față scrisoarea de trăsură.

 

În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație.

Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase din cele 27 de vagoane, respectiv 1352,22 mc este din specia molid, iar pentru fiecare vagon s-a emis un raport de măsurare cu cantitatea existentă.

 

Precizăm faptul că, transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase ce provenea din Cehia.

 

În urma acestei acțiuni, a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în cuantum de 15000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

 

Garda Forestieră Brașov își va continua activitățile de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia și anunță pe această cale că orice transport de pe teritoriul României, trebuie să respecte legislația în vigoare.

Toate acțiunile se vor desfășura avându-se în vedere măsurile de protecție și de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: