26 de troleibuze noi vor ajunge pe străzile din Brașov

În sfârșit vor fi achiziționate și troleibuze la Brașov, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Brașovul fiind partener, iar firma poloneză Solaris Bus & Coach fiind declarată câștigătoare.
În foarte scurt timp va fi semnat și contractul, urmând ca firma să furnizeze troleibuzele.
Contractul vizează furnizarea a 26 de troleibuze „Solaris Trollino 18“, de 18 metri, articulate. Troleibuzele vor fi dotate cu acumulator, care oferă o autonomie de minimum 5 ore în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le va permite vehiculelor să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară. Troleibuzele vor fi utilizate pe liniile de transport 1, 2, 6 și 31 din municipiu.
Valoarea achiziției este de peste 92 milioane lei inclusiv TVA, dintre care fonduri asigurate 66,3 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, 14,82 milioane lei contribuția municipiului, reprezentând cheltuieli neeligibile, și aproximativ 11,7 milioane lei contribuția MDRAP.
Finanțarea este asigurată prin POR 2014-2020, unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro – contribuţia naţională. Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: