26 de dezbateri publice în jumătate de an. Au avut finalitate?

Alt primar, aceleași apucături! Multe dezbateri, dar contractele se oferă tot pe ochi frumoși la Primăria Brașov, celor care au pus ”umărul” și în campania electorală.

Primarul Allen Coliban se laudă în cele 6 luni de mandat cu dezbaterile organizate la Primăria Brașov. Doar că unele dintre ele au fost făcute fără rost, iar multe din proiectele importante nu au beneficiat de același tratament. De asemenea, dezbaterile publice organizate la Primăria Brașov nu au fost mediatizate cum ar trebui, anunțurile fiind afișate mai mult în zona online, loc unde încă nu au acces toți brașovenii. Din acest motiv, la dezbateri au participat mai mult simpatizanții USR. De asemenea, mult trâmbițatele contracte atribuite prin încredințare directă, hulite din opoziție, acum au devenit o certitudine și la primarul Allen Coliban, cel care a uitat că a promis licitații, nu contracte oferite tot pe ochi frumoși, așa cum se proceda în mandatul lui Scripcaru. Și-a adus o armată de consilieri, dar și oameni noi în punctele cheie. Numai că, unii dintre ei s-au lămurit repede cu ce au de-a face. Primul care a spus PAS după nici 2 luni de la câștigarea concursului a fost directorul tehnic Marius Comanici. Au urmat mai multe plecări din rândul funcționarilor, iar de curând a plecat și un consilier personal.

De asemenea, la capitolul transparență, Primăria Brașov are lacune mari. Nu degeaba s-au plâns de lipsa transparenței jurnaliștii, inclusiv cei apropiați USR-ului, dar și consilierii locali sau oamenii de rând. Este destul să dai pe google căutare la cuvânt transparență Primăria Brașov sau Coliban și apar articolele presei locale.

Nu trebuie uitat cum și-au trimis oamenii de partid în CA-urile instituțiilor subordonate Consiliului Local, dar și cum și-au pus directori la aceste instituții. Fără concurs, doar pe ochi frumoși, la fel cum cei din USR au informat printr-un comunicat de presă ca și-au desemnat în ATOP un reprezentant al societății civile, care, de fapt, a fost un vot intern de partid.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: