25 de propuneri în Ghidul de finanțare pentru proiecte culturale

Viceprimarul Costel Mihai a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Primăria Brașov a primit 25 de propuneri de proiecte în cadrul Ghidului de finanțare pentru proiecte culturale, susținut din bugetul local, sesiunea 2019.
„Vineri, 24 mai a fost data limită de depunere a proiectelor. Am primit 25 de solicitări de finanțare, cu evenimente noi sau care au mai avut ediții anterioare. În maximum trei zile vom finaliza evaluarea dosarelor depuse, din punctul de vedere al eligibilității, vom face publică lista celor eligibile. În maximum 15 zile vrem să încheiem procedurile și sperăm ca la jumătatea lunii iunie să încheiem contractele de finanțare. Bugetul Ghidului a rămas același ca anul trecut, de două milioane lei, iar dacă din diferite motive vor rămâne bani necheltuiți, luăm în calcul organizarea unei a doua sesiuni de proiecte. Ne dorim să sprijinim în continuare aceste proiecte, care adaugă un plus cultural Brașovului, în afara activităților din cadrul instituțiilor de cultură finanțate din bugetul local“, a declarat viceprimarul.
Ghidul de finanțare pentru proiecte culturale a fost lansat de Municipalitate în anul 2010, cu scopul de a încuraja și susține inițiative independente. Finanţările, nerambursabile, se acordă numai pentru proiecte culturale care se derulează în Municipiul Braşov, nu pot depăşi 80% din bugetul total al fiecărui proiect și nu se acordă pentru activităţi generatoare de profit. Beneficiari pot fi artişti, instituţii publice, organizaţii neguvernamentale şi persoanejuridice de drept privat care desfăşoară activităţi culturale. Sunt sprijinite proiecte provenite din arii tematice precum: arte vizuale şi arhitectură, activităţi muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, intervenţie culturală, educaţie culturală, diversitate culturală şi care se înscriu în direcţiile de acţiune din Strategia Culturală a Municipiului Braşov 2015-2030 aprobata prin HCL nr 478/2015.
Detalii privind procedura de depunere și Strategia culturală a Municipiuluii Brașov 2015-2030: http://www.brasovcity.ro/index.php?ck=14

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: