2336 de cereri de eliberare a pașapoartelor în luna august

În perioada 01-31.08.2020, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Braşov au fost depuse 2.336 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care:
– 1.895 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
– 441 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.
În aceeași perioadă, au fost preluate prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate un număr de 667 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice.
În total, în luna august a.c., au fost analizate şi soluţionate 3.003 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare.
De asemenea, în perioada menționată, au fost eliberate 2.762 paşapoarte, iar un număr de 375 de paşapoarte simple electronice au fost transmise prin curier, la domiciliul solicitanţilor.
În luna iulie 2020 s-au înregistrat şi soluţionat 245 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, din care:
– 42 cereri primite la ghişeu;
– 203 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.
Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru 44 de cereri primite de la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţa Persoanelor.
În această perioadă, au fost primite de la instanţele de judecată 119 comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe – conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare – un număr 61 restricţii de tip „I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.
De asemenea, au fost eliberate 12 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: