21 de zimbri vor fi eliberați în Munții Făgăraș

21 de zimbri  vor fi eliberați în două zone de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș, Lerești și Pecineagu-Rucăr, județul Argeș.

Cei 21 de zimbrii care au poposit în ultimele luni din Germania, Marea Britanie, Suedia și Vânători Neamț,  vor fi eliberați în zonele de reintroducere Lerești și Pecineagu-Rucăr. Aceștia vor forma două turme noi după ce, anul trecut în luna mai, a fost eliberată prima turmă de zimbri în zona de reintroducere Pecineagu, județul Argeș.

Potrivit Conservation Carpathia, zimbrii vor fi monitorizați în permanență de rangerii fundației care le vor analiza gradul de adaptabilitate la noua situație și vor preveni eventualele apropieri de zonele locuite.

Activitatea de monitorizare a zimbrilor presupune urmărirea lor zilnică cu ajutorul colarelor care emit puncte GPS și le stochează automat în baza noastră de date. Localizarea în teren se realizează cu ajutorul dispozitivelor de urmărire cu unde radio. Rangerii noștri colectează date cu privire la comportamentul lor, prin observare directă, înregistrarea urmelor, aprecierea stării de sănătate, interacțiunea cu celelalte animale din faună, impactul asupra habitatului, interacțiunea cu omul sau apropierea de comunitățile locale.” a declarat Călin Șerban, asistent manager faună sălbatică Conservation Carpathia.

Populația de zimbrii din Munții Făgăraș este în creștere. În prezent există două grupuri de zimbrii, unul cu 9 exemplare în țarcul pentru aclimatizare Pecineagu-Rucăr și unul cu 12 exemplare în zona Leresti, pregătiți pentru a fi eliberați.

În fiecare an de implementare a proiectului vom suplimenta cu mici grupuri de zimbri, iar pentru aceasta identificarea zimbrilor potriviți și preluarea acestora este una din preocupările noastre permanente. Toți zimbrii care vin, parcurg o perioadă de aclimatizare înainte de a fi eliberați, perioadă în care se realizează și coeziunea grupului” a declarat Adrian Aldea, manager faună sălbatică Conservation Carpathia.

 

Mai multe informații puteți afla de pe site-ul Carpathia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: