203 carantinați la Brașov. Amenzi de 255.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că ieri, în județul Brașov, 203 persoane au fost în carantină și 397 de persoane au fost autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 379 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ De la ultima raportare, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 228 de sancțiuni în valoare de aproximativ 255.000 lei.

■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 06.05.2020, au fost organizate și desfășurate 9 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate 80 de forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate aproximativ 370 de persoane și peste 250 de autovehicule. În urma acestor verificări, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: