20 de state ne-au dat ”interzis” sau au restricționat accesul românilor

În atenția persoanelor care plănuiesc să călătorească în Europa, în perioada imediat următoare:

Ca urmare a înrăutățirii situației epidemiologice din țara noastră, 20 de state din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricții pe teritoriul acestora. Statele care au luat aceste măsuri sunt: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

🔴 Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați lista atenționărilor de călătorie pusă la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe (http://www.mae.ro/node/51880#null), care cuprinde toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

🔴 De asemenea, puteți accesa și site-ul RE-open EU (https://reopen.europa.eu/ro/), care are și o variantă în limba română. Acesta cuprinde informații despre situația dintr-o posibilă destinație, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

Precizăm că ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, este într-o permanentă legătură cu autoritățile responsabile de domeniul turismului din Europa și nu numai, în vederea monitorizării situației.

2 comentarii la „20 de state ne-au dat ”interzis” sau au restricționat accesul românilor

 • 15 iulie 2020 la 9:06
  Permalink

  Focar covid-19 la Maurer Imobiliare, 20 de angajati pozitivi, restul in curs de testare.

  Răspunde
 • 16 iulie 2020 la 15:03
  Permalink

  Este nasol, multi oameni depind de munca peste hotare pentru a putea supravietui peste iarna…

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: