19 luni de pandemie și de școală online. Cum au pierdut elevii 2 ani

Pandemia, dar și deciziile guvernanților au dat peste cap învățământul din România. Luna aceasta se împlinesc 19 luni de când elevii au intrat în  epoca ”online”. Elevii au fost clar afectați de aceste măsuri. Nu și-au mai văzut fizic colegii, nu s-au întâlnit să socializeze, să alerge în pauze, să se joace. Pandemia i-a transformat practic în niște roboței. Find doar în locuințe, pe telefon și laptop, au uitat de recreație, de ieșirile în parc, de întâlnirile cu prietenii. Au început să se axeze pe jocurile pe calculator, pe rețele de socializare, pe filme. Din păcate, cei mai mici s-au închis în ei foarte mult, s-au retras în cochilia lor, lucru foarte periculos pentru sănătate.

De învățat nici nu poate fi vorba. Orele online au fost adevărate tragedii pentru elevi. Unii au dormit pe scaune, alții nu au putut intra în direct cu profesorii din cauza unei conexiuni slabe la internet, alții nu au avut tablete, alții au tot închis laptopul acuzând că pică des internetul și tot așa. Ce au învățat? Nimic! Au învățat să se izoleze, să fie în lumea lor, fiind practic alungați de guvernanți din lumea reală. Dacă alte țări au făcut tot posibilul ca să nu închidă școlile, la noi parcă s-a făcut tot posibilul să fie totul închis.

A început un nou an și șansele ca elevii să intre din nou în online sunt tot mai mari având în vedere incidența din ultimele zile. Deja unele județe din țară au probleme în acest sens. În concluzie, urmează o generație care va avea probleme foarte mari. Interesează totuși pe cineva? Nu! Va fi o generație de absolvenți online de ”pandemie”, care, când vor lua viața în piept, vor avea de tras din cauza anilor pierduți aiurea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: