163.800 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech ajung azi în țară. Câte doze vor sosi la Brașov

Astăzi, 01 februarie, va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Dozele din această tranșă vor fi distribuite după cum urmează:
– Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale Jandarmeriei și Poliției, cu respectarea lanțului de frig);
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 08 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: