153 persoane în carantină și 223 în autoizolare la Brașov. S-au dat amenzi de 250.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 153 de persoane sunt în carantină și 223 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 197 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ De la ultima raportare, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 230 de sancțiuni în valoare de aproximativ 250.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 8 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 9 societăți comerciale sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, nefiind constatată nicio abatere.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 26.04.2020, au fost organizate și desfășurate 12 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate peste 150 de forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate aproximativ 1.300 de persoane și peste 900 de autovehicule. În urma acestor verificări, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: