15 mii de Euro pentru ”binecuvântarea” aleșilor locali din Brașov. Prin ce țări s-au plimbat consilierii locali?

Daca la nivel de proiecte pentru comunitate unii consilieri locali stau destul de prost, la capitolul excursii pe bani publici sunt campioni. Drept dovada sunt deplasarile externe ale alesilor locali din ultimul an, de fapt mai bine zis din ultima jumatate de an.

Cei mai plimbareti alesi locali sunt de departe Gabriela Urse si  Costel Mihai. Diferenta este ca acesta ocupa postul de viceprimar si face parte din comisia de relatii externe. Conform datelor furnizate de Primaria Brasov, cei doi au bifat cate trei deplasari in ultima jumatate de an.  Desi Gabriela Urse a intrat mai tarziu in Consiliul Local, aceasta a calatorit mai mult.

Anul turistic a fost deschis in luna mai pentru consilierii locali de catre Costel Mihai si Serban Sovaiala. Cei doi au participat 3 zile la Ziua Culturii Bulgare in Burgas, oras infratit cu Brasovul. Daca pentru Serban Sovaiala a fost singura iesire in numele institutiei, nu acelasi lucru se poate spune despre viceprimarul Costel Mihai.

A doua iesire le-a apartinut  viceprimarului Barabasz Laszlo si consilierilor Gabriela Urse, Octavian Ciovică, Sebastian Bădulescu. Delegatia a vizitat orasul Linz, care, la fel, este infratit cu municipiul Brasov.

La sfarsitul lunii iunie, alesii Costel Mihai, Dumitru Tărăbuţă, Radu Iov, Iulian Mara, Alexandra Crivineanu au ”aterizat” in Germania, la Nunrnberg(oras infratit cu Brasovul).

In luna august o delegatie formata din consilierii Costel Mihai, Gabriela Urse, Carmen Ţop-Ferghete a poposit in Bosnia-Hertegovina.

Ultima deplasare a alesilor locali a avut loc in urma cu 2 saptamani, in Israel. Au ajuns in tara sfanta, consilierii: Gabriela Urse, Carmen Ţop-Ferghete, Adrian Oprică, Lucian Pătraşcu, Arnold Ungar, Dumitru Tărăbuţă, Sebastian Rusu. Pentru Adrian Oprica deplasarea poate fi considerata si un fel de luna de miere, avand in vedere ca s-a casatorit recent si in Israel a ajuns si proaspata lui sotie, fostul consilier local,Anca Bertea. Facem totusi precizarea ca sotia si-a achitat costurile calatoriei.

Insa, anul turistic nu s-a incheiat. O noua echipa de ”specialisti” de la Consiliul Local se pregateste pentru o vizita tocmai in Tara Soarelui Rasare, Japonia.

Ca ii ajuta cu ceva aceste deplasari sau nu, doar brasovenii pot trage concluzii. Cert este ca multi dintre alesii locali profita de orice ocazie pentru a iesi din tara pe banii publici. Culmea este ca multi dintre ei au o situatie financiara destul de buna, cu firme care mai de care mai profitabile, insa tot pe banii contribuabililor aleg sa isi faca ”vacantele”, sau, de ce nu, luna de miere.

Facem precizarea ca am solicitat de la Primaria Brasov si informatii privind suma totala alocata in 2017 pentru deplasari externe, dar nu am primit niciun raspuns, desi, sunt informatii de interes public.

Vezi mai jos scopul si costurile deplasarilor facute de alesii locali din Brasov in anul 2017:

 

Delegaţii externe ale reprezentanţilor Consiliului Local şi ai Primăriei Braşov

 

 1) Ziua Culturii Bulgare – Burgas (oraş înfrăţit cu Braşovul), Bulgaria

Au participat Costel Mihai şi Şerban Şovăială.

Perioada: 23-26.05.2017

Costuri totale (diurnă şi contravaloare benzină): 1.301 lei

 

  1. Evenimentul de prezentare a Braşovului şi întâlnire cu oficialităţile din Linz (oraş înfrăţit cu Braşovul), Austria

Au participat: Barabasz Laszlo, Gabriela Urse, Octavian Ciovică, Sebastian Bădulescu.

Perioada: 26.06-29.06.2017

Costuri totale (contravaloare biletelor de avion, asigurare medicală, cazare şi diurnă): 14.102,2 lei

 

  1. Festivalul Românesc – Nurnberg (oraş înfrăţit cu Braşovul), Germania

Au participat: Costel Mihai, Dumitru Tărăbuţă, Radu Iov, Iulian Mara, Alexandra Crivineanu.

Perioada: 30.06-03.07.2017

Costuri totale (diurna şi contravaloare biletelor de avion): 7905,13 lei

 

  1. Întâlnire cu oficialităţile din Bijieljina, Republica Srpska, Bosnia-Herţegovina

Au participat: Costel Mihai, Gabriela Urse, Carmen Ţop-Ferghete .

Perioada: 06.08-10.08.2017

Costuri totale (contravaloare biletelor de avion, transfer aeroport, asigurare călătorie, cazare şi diurnă): 7815,5 lei

 

  1. Întâlnire cu oficialităţile din Rishon le Zion (oraş înfrăţit cu Braşovul), Israel

Au participat: Gabriela Urse, Carmen Ţop-Ferghete, Adrian Oprică, Lucian Pătraşcu, Arnold Ungar, Dumitru Tărăbuţă, Sebastian Rusu.

Perioada: 30.10-04.11.2017

Costuri totale (contravaloare biletelor de avion, transfer aeroport şi intern, asigurare călătorie, cazare): 66.500 lei

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: