Smiley face

14 utilaje de deszăpezire au acționat pe străzile din Brașov

Cele doua firme de deszăpezire, Vectra si Eurostrada, au acţionat în ultimele 24 de ore cu 14 utilaje.Până în această dimineață s-a acționat pe toate străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov. Vectra a asigurat această activitate cu 11 utilaje. În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 120 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste 680 de tone. Telefon dispecerat: 0268-708062

Eurostrada a acționat cu 3 utilaje. Eurostrada a utilizat aproximativ 40 de tone de material antiderapant si mai are un stoc de apropae 40 de tone. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

– Vectra: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

 

”Noaptea trecută, 20/21.04, din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului, cel puţin 24 de  arbori s-au prăbuşit în municipiul Braşov. Această cifră este estimativă, fiind stabilită în urma constatărilor reprezentanţilor primăriei şi a sesizărilor primite. În acest moment angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Serviciului de Amenajare Zone Verzi sunt pe teren, pentru a verifica dacă sunt probleme şi în alte zone. În urma prăbuşirii arborilor au fost afectate 4 autoturisme şi o reţea electrică, iar pe ˘cinci străzi (C.D. Gherea, Apullum, Pieţei, Brânduşelor şi Neptum) arborii căzuţi au blocat total sau parţial carosabilul şi trotuarul. S-a intervenit de urgenţă în zonele unde aceşti arbori blocau sau îngreunau traficul auto sau pietonal, urmând ca în cursul zilei sa fie soluţionate toate problemele legate de această situaţie”, a spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: