14 utilaje de deszăpezire au acționat pe străzile din Brașov

Cele doua firme de deszăpezire, Vectra si Eurostrada, au acţionat în ultimele 24 de ore cu 14 utilaje.Până în această dimineață s-a acționat pe toate străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov. Vectra a asigurat această activitate cu 11 utilaje. În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 120 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste 680 de tone. Telefon dispecerat: 0268-708062

Eurostrada a acționat cu 3 utilaje. Eurostrada a utilizat aproximativ 40 de tone de material antiderapant si mai are un stoc de apropae 40 de tone. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

– Vectra: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

 

”Noaptea trecută, 20/21.04, din cauza căderilor de zăpadă şi a vântului, cel puţin 24 de  arbori s-au prăbuşit în municipiul Braşov. Această cifră este estimativă, fiind stabilită în urma constatărilor reprezentanţilor primăriei şi a sesizărilor primite. În acest moment angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Serviciului de Amenajare Zone Verzi sunt pe teren, pentru a verifica dacă sunt probleme şi în alte zone. În urma prăbuşirii arborilor au fost afectate 4 autoturisme şi o reţea electrică, iar pe ˘cinci străzi (C.D. Gherea, Apullum, Pieţei, Brânduşelor şi Neptum) arborii căzuţi au blocat total sau parţial carosabilul şi trotuarul. S-a intervenit de urgenţă în zonele unde aceşti arbori blocau sau îngreunau traficul auto sau pietonal, urmând ca în cursul zilei sa fie soluţionate toate problemele legate de această situaţie”, a spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: