12 persoane s-au accidentat ieri la schi în Poiana Brașov

Astazi, 22.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 12 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe domeniul schiabil din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmand a fi transportate de salvamontisti la baza muntelui, unde 5 dintre acestea au fost predata echipajelor SMURD sau SAJ venite in sprijin.
Schiorilor incepatori le recomandam sa ramana pe partiile de la baza masivului, destinate lor, adica partia BRADU si partia STADION si sa nu mai urce pe partia DRUMUL ROSU, care se adreseaza nivelului mediu, fiind foarte lunga (5,5 km) si avand sectiuni foarte inclinate.
Schiati intotdeauna cu o viteza in care sa fiti in permanenta in control si faceti depasirea, in asa fel incat sa puteti opri sau ocoli in siguranta, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra.

Adaptati viteza in functie de traficul de pe partie, conditiile meteo, starea zapezii si a partiei si nu in ultimul rand, nivelului vostru de pregatire, atat tehnica, cat si fizica.
De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 375 cazuri, implicand 386 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: