10 pompieri brașoveni, salvatori în Grecia, au fost decorați și avansați în grad

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din insula Evia, din Grecia, s-au întors ieri în țară.

Salvatorii au fost întâmpinați de premierul Florin Cîțu, de ministrul de Interne Lucian Bode și de șeful DSU Raed Arafat, într-un  cadrul festiv pe Platoul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, , locul de unde s-a dat startul misiunii de sprijin în Grecia.

Pentru curajul lor și pentru efortul depus în misiunea din Grecia, cei 108 pompieri, printre care se numără și 10 brașoveni de la ISU Brașov, au fost înaintați în grad și au fost recompensați cu “Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”.

Totodată, domnul ministru Lucian Bode a înmânat comandantului modulului, colonel Florin Pop, “Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, pentru modul exemplar de coordonare a echipelor de salvatori.

„Cei 108 pompieri salvatori care au impresionat o lume întreagă cu profesionalismul și spiritul lor de sacrificiu, în lupta cu incendiile nimicitoare, de pe insula Evia, din Grecia, au ajuns cu bine acasă.
Ne-ați făcut mândri prin tot ceea ce ați realizat în timpul misiunii de 10 zile din Grecia. Sunteți adevărați eroi, așa cum inspirat scria un jurnalist elen.
Au fost 10 zile intense și pline de provocări în care ați luptat cu un inamic periculos și imprevizibil, în condiții vitrege, fără ezitări, fără teamă, fără să lăsați pe nimeni în urmă.
V-ați organizat exemplar și ați uimit o lume întreagă devenind astfel un brand de țară pentru România!
Prin participarea la această misiune internațională, prin efortul fiecăruia dintre voi ați confirmat valoarea pompierilor români și s-a văzut încă o dată că țara noastră are capacitatea să participe la astfel de misiuni dificile, că este un partener de încredere și un furnizor serios si performant de protecție civilă la nivel european.
Vă suntem recunoscători pentru solidaritatea, devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă în această misiune, la care ați participat în premieră din punct de vedere al specificului intervențiilor, fiind vorba despre stingerea incendiilor de pădure.
În semn de prețuire și de respect pentru curajul și modul exemplar de îndeplinire a acestei misiuni, am dispus avansarea în grad la excepțional a tuturor pompierilor care au participat la misiunea desfășurată în Grecia, precum și acordarea Emblemei de Onoare a MAI domnului colonel Florin Pop, șeful detașamentului de pompieri români care au acționat în Grecia.
A fost un test dur al capacității de reacție și de organizare în condiții de pericol extrem, pe care pompierii români l-au trecut în mod admirabil.
Felicitări și mult succes în misiunile viitoare!”, a transmis ministrul Lucian Bode
„A fost o onoare să mă pot întâlni cu pompierii care au revenit astăzi din misiunea în Grecia. Îi felicit pentru efortul depus acolo și îi asigur că au un partener în Guvernul României. Mă voi asigura că primesc în continuare sprijinul de care au nevoie pentru dotarea cu tehnică de intervenție performantă.
Tot la capitolul siguranța cetățenilor, i-am propus astăzi președintelui Klaus Iohannis să trimitem un avion pentru a-i aduce acasă pe cei 35 de români aflați în acest moment în Afganistan. Ei sunt în siguranță în acest moment, dar nu mai pot rămâne acolo.”, a declarat Prim-ministrul României, Florin Cîțu pe pagina sa de facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: