Smiley face

Zeci de restaurante din Brașov pun în pericol sănătatea consumatorilor. De ce intervine doar OPC ?

Neregulile descoperite intr-un restaurant brasovean au fost relatate pe prima pagina a ziarelor locale si nationale cateva zile bune. Pe retelele de socializare unii tineau partea celor de la restaurant, altii partea angajatilor de la OPC care au organizat controlul. Intrebarea este de ce la astfel de controale nu intervine si DSP sau DSVSA? Partea proasta este ca in Brasov sunt multe astfel de localuri unde nu se respecta nici macar minimul de igiena si siguranta alimentara. Ciudat este ca doar OPC intervine, dar si nu celelalte institutii abilitate. Oare de ce? Trebuie sa asteptam sa ajunga oameni la spital? Stim foarte bine ca au fost evenimente de acest fel, unul dintre episoade s-a intamplat in urma cu 2 ani cand aproximativ 16 persoane au ajuns la spital dupa ce au mancat la o petrecere organizata la Casa Venus. Amuzant a fost ca, desi oamenii au avut probleme, autoritatile au sustinut ca totul a fost in regula la local. La fel s-a intamplat si la alte restaurante din oras sau judet. Intrebarea este de ce nu sunt controale la sange si masuri luate concret pentru aceste cazuri? Sunt lasati sa se joace cu sanatatea oamenilor acesti patroni care au combinatii la nivel politic?

Se cunoaste si faptul ca atunci cand s-au efectuat controale la un centru comercial mare din Brasov au existat presiuni mari, inclusiv de la Bucuresti, pentru a nu fi luate masuri impotriva localurilor unde s-au descoperit nereguli in ce priveste prepararea alimentelor. Oare cand se va termina cu pilele, combinatiile si relatiile? Cand va fi pe primul loc sanatatea brasovenilor?

 

 

foto: arhiva

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: