Turist rătăcit în munți căutat cu Duster-ul cu șenile al Jandarmeriei Brașov (FOTO)

Scurtarea timpului de reacție și intervenție al jandarmilor la apelul 112, datorată aportului Duster-ului cu șenile.

Prima intervenție a Duster-ului cu șenile din dotarea jandarmilor montani a fost de această dată reală și nu doar un exercițiu, fiind vorba de o misiune de căutare-salvare a unui turist – rezultatul fiind scurtarea timpului de reacție și ajungere la apelantul 112 aflat în dificultate în zona montană.

”În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, prin care am fost informați că un turist din Republica Moldova, care cobora cu placa de snowboard de pe masivul Postăvaru ar fi pierdut traseul marcat din cauza ceții și s-ar fi rătăcit, imediat, jandarmii aflați în serviciu au plecat cu Duster-ul cu șenile spre zona descrisă de turistul aflat în dificultate.
A fost folosit Duster-ul șenilat pentru a ajunge cât mai repede în zona în care se afla turistul rătăcit, însă a fost nevoie și de o deplasare pedestră a jandarmilor având în vedere că persoana rătăcită a fost localizată într-o zonă împădurită în care nu se putea intra cu mașina.
Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale, a fost condus la Cabana Postăvaru, unde și-a recuperat forțele pentru a putea coborî în siguranță pe placa de snowboard până în stațiunea Poiana Brașov”, au scris pe facebook, jandarmii brasoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *