Smiley face

Spitalul Județean Brașov: pacienți umiliți, batjocoriți, ignorați cu orele!

UPDATE: Din informatiile prezentate de reprezentantii Spitalului Judetean Brasov pacientul despre care se face referire in articol ar fi fost salvat in cele din urma, chiar daca se afla intr-o stare grava.

Nesimtire pe salarii mari la Spitalul Clinic Judetean din Brasov. Daca in trecut se plangeau de salariile mici, acum, personalul medical chiar nu mai are motive sa ignore pacientii, sa-i trateze cu indiferenta, sa ii umileasca, sa le ceara spaga. Un brasovean a descris pe facebook REALITATEA crunta de la Spitalul Clinic Judetean Brasov. Un barbat ar fi murit sub ochii lui dupa 4 ore de asteptare pe holurile spitalului.

”Am fost ieri seara cu cineva din familie, cu ambulanta, la urgentele Spitalului Judetean Brasov…am ajuns la 17.30 si am plecat la 01.30 noaptea. Au fost opt ore horror, un dezmat al cinismului, nesimtirii, arogantei, lipsei elementare de bun-simt si decenta…opt ore in care am fost ignorati, desconsiderari, umiliti, batjocoriti…Nimeni nu-ti spune nimic, toti sunt fuduli, nu dau doua parale pe tine, nu primesti o informatie…NIMIC, pentru ca ei, dumnezeii locului aluia nu coboara la nivelul tau de zero absolut. Am reusit sa plec dupa opt ore doar dupa ce m-am revoltat in fata acestei batjocuri…evident, tot o batjocura a fost si investigatia dumnezeilor. HORROR!

Altceva vroiam insa sa spun! In fata mea, in locul ala sordid, in batjocura generala, statea un barbat chircit intr-un scaun galben cu roti. La vreo doi metri de mine. Gemea, era abulic, incoerent, din cand in cand spunea ca moare…atipea in reprize scurte si o lua de la capat. Timp de patru ore omul ala a stat in fata mea, in serviciul de urgente…nici unul din dumnezeii de acolo, sau aia mai mici nu i-au aruncat nici o privire. A venit la un moment dat sotia care a pus niste intrebari…un bagator de seama, imbracat in verde a inceput sa se ratoiasca la biata femeie, sa o striveasca cu aroganta lui…omul trebuia sa astepte ca, pentru el, doar constatarea medico-legala conta, iar aia spunea ca luase un pumn in fata, deci nu deranjam dumnezeii bine ascunsi din zona aia. Ca noi avem coduri aicea, si sa astepte…dar ii e rau, uite, geme…ai inteles ce spun io aicea, sa astepte!…Iar omul a asteptat! Gemand, chircit, transfigurat de suferinta, incoerent, timp de mai bine de patru ore…
Dupa mai bine de patru ore s-au indurat dumnezeii serviciului de urgenta din Spitalul Judetean Brasov si l-au bagat in seama pe bietul om. Tarziu, victima a indiferentei, cinismului, arogantei, lipsei de empatie cu suferinta unui om. A MURIT!
La nici un sfert de ceas dupa ce l-au luat de pe holul ala sordid si l-au dus la dumnezei, omul ala a murit. Din țipetele soției lui am inteles ca a facut infarct…practic, sub ochii mei si ai dumnezeilor plus satelitii lor, un om se lupta cu infarctul, murea incet, iar obraznicul ala-i explica arogant sotiei ca “io am coduri aicea si ma iau dupa constatarea medico-legala”. Iar omul ala murea sub ochii tafnosului slujbas intolit in verde, si la cativa pasi de dumnezeii baricadati prin cabinete. Timp de patru ore omul ala s-a luptat cu moartea, implora sa fie salvat, teoretic, era la locul potrivit si a cazut totusi rapus, in primul rand, de indiferenta, cinism, aroganta, suficienta…si abia apoi de afectiunea respectiva..omul ala a stat in fata mea patru ore…In opinia mea omul ala a murit cu zile, victima a unui sistem dar si al unui comportament de-un cinism si o aroganta infioratoare. Putea fi salvat? Habar n-am, insa sigur nu s-a facut nimic pt el. Bineinteles “stop cardio-respirator”, “boli asociate” si alte bla, bla-uri din astea care nu spun nimic.
Am plecat dupa opt ore de batjocura, umilinta, aroganta, indiferenta, opt ore pierdute pt ca fisa medicala pe care am primit-o este ea insasi o batjocura…o insailare de nimicuri, puse acolo ca sa fie si care mimeaza implicarea. ZERO utilitate, nu spune nimic, o mimare jalnica a interesului fata de pacient. Puteam sa o postez aici, insa mi s-a parut indecent fata de moartea unui om, practic sub ochii mei, in serviciul de urgenta al Spitalului Judetean Brasov…dupa patru ore de agonie pe un hol, timp in care nu l-a bagat in seama nimeni.
Si nu pot sa-mi reprim o intrebare: cati multi altii au parte de acelasi comportament cinic, arogant, indiferent in sistemul asta zis medical? Si cati necunoscuti, oameni simpli, care nu fac “rating”, mor cu zile in el? Cred ca daca am afla cifrele reale ne-am infiora. Uluitor ce monstri ne populeaza vietile.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe bietul necunoscut! A crezut ca e in locul care trebuie pt a fi salvat. S-a inselat!”, scrie Sorin Grigorescu pe contul sau de facebook.

 

One thought on “Spitalul Județean Brașov: pacienți umiliți, batjocoriți, ignorați cu orele!

  • 14 June 2018 at 17:08
    Permalink

    Ne bucuram pentru profesionalismul de care dati dovada. Cel mai bun ziar din Brasov. Stim ca pacientul traieste, dar ce s-a spus acolo este tot adevarat.

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: