Siguranța publică, prioritate a Poliției Brașov

În perioada 15 – 19 august a. c., polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului, fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Activitățile polițiștilor au vizat:

  • Respectarea regimului legal de viteză;
  • Depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.
  • Combaterea indisciplinei pietonilor și a abaterilor săvârșite de aceștia;
  • Combaterea situațiilor în care nu se acordă prioritate de trecere pietonilor aflați in traversarea regulamentara a drumului public;
  • Combaterea încălcării normelor rutiere de către bicicliști;

În acest interval, polițiștii au intervenit la 185 evenimente semnalate prin sistemul 112,   au constatat 31 infracțiuni la regimul rutier și 17 infracțiuni de altă natură.

Au reținut 69 permise de conducere, dintre care 18 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 19 pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la efectuarea depășirilor, 7 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 3 pentru neacordare de prioritate vehiculelor și restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au retras 7 certificate de înmatriculare.

În urma activităților desfășurate cu aparatele radar au fost verificate peste 850 vehicule.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 990 sancţiuni contravenţionale, dintre care 647 pentru viteză neregulamentară, 66 pentru ocupanții vehiculelor care nu purtau centura de siguranță, 10 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto fără dispozitiv tip ”hands free,  2 pietonilor, 8 bicicliștilor și restul pentru diferite alte abateri.

Poliția Brașov acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: