Sfaturi pentru a vă menţine sănătatea ochilor. Ce vă recomandă Retina Optic Brașov? (P)

Retina OPTIC

Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este arsura corneeană care se manifestă prin lăcrimare abundentă și senzaţie de nisip în ochi. Aceasta apare imediat după expunerea fară protecţie la razele soarelui reflectate pe zapadă.

Pentru a sta departe de această neplăcere, fie că vom merge la schi sau la patinoar trebuie să ne alegem ochelarii potriviţi. Lentilele polarizante si heliomate sunt perfecte pe timp de iarnă, pentru ca au capacitatea de a „tăia” strălucirea și reflexia luminii, mai ales când suntem la volan și pot fi realizate cu dioptrii.

Pe lângă calitatea lentilelor, importantă este și culoarea lor: cele gri se recomandă celor cu hipermetropie, iar cele maro sunt recomandate persoanelor mioape. Pentru condusul pe timp de noapte și ceaţă se pot purta lentile galbene. Chiar dacă și aspectul estetic este important trebuie să ne alegem ochelarii care să aibă protecţie solară suficientă pentru a bloca razele ultraviolete în proporţie de 99%.

RETINA OPTIC

Un aspect neplăcut atunci când se aproprie sezonul rece este și faptul că purtătorii de ochelari se confruntă în mod frecvent cu aburirea lentilelor. Pentru a evita acest lucru există soluţii speciale sau lentile antiaburire. Și ochii uscaţi, adesea cauzaţi de nivelurile de umiditate mai mici în interior, cum ar fi la birou sau acasă (de multe ori în cazul în care ferestrele sunt închise) sunt una dintre neplăcerile aduse de anotimpul rece.

Această uscăciune poate cauza vedere înceţoșată sau chiar leziuni la nivelul corneei. Cei care poartă lentile de contact pot să întâmpine asemenea probleme, căci aproape 50% dintre purtători se plâng de acest lucru, deoarece lentilele de contact pot absorbi lacrimile din ochi și astfel apar ochii uscaţi. Pentru a vă proteja ochii trebuie să îi menţineţi mereu umezi prin consumul de lichide suplimentare cu ajutorul unui umidificator de aer sau puteţi utiliza picături de umezire a ochilor care oferă un plus de confort

Iată o serie de sfaturi pentru a menţine sănătatea ochilor în anotimpul rece:

 

  • Renunţaţi la obiceiul de a vă freca la ochi – deși oferă o alinare temporară, poate agrava o posibilă iritaţie și poate conduce la instalarea unei infecţii.

 

  • Consumaţi cât mai multă apă – fluidele din organism sunt utilizate inclusiv pentru lubrifierea globilor oculari, astfel că nivelul de hidratare optim înseamnă șanse reduse de uscare a ochilor.

 

  • Introduceţi peștele în meniu – o dietă bogată în acizi grași ajută la ameliorarea senzaţiei de ochi uscaţi.

 

Verifică-ţi şi tu GRATUIT sănătatea ochilor la: Retina Optic

 

Unde ne gasiti?

tel: +40 744 234 384

Bld. Saturn Nr.32 (lângă Orange Shop)
Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: