SE ÎNCINGE FOCUL PENTRU OLIMPIADA GASTRONOMICĂ DE LA STUTTGART Brașovul se mândrește cu majoritatea chef-ilor participanți

E agitație mare zilele acestea în bucătăriile a două dintre cele mai renumite restaurante din Brașov. Echipele se pregătesc intens pentru a aduce acasă noi trofee de la  Jocurile Olimpice Culinare din Germania, care încep pe 14 februarie.

          Se lucrează la noile preparate, aranjarea acestora pe platouri, precum și la designul de expunere. Acesta din urmă cântărește greu în ecuația jurizării, echipele fiind obligate dealtfel să aibă un membru dedicat exclusiv acestui aspect: potrivirea culorilor în farfurie, dimensiunea și proporția preparatelor, îmbinarea aromelor.

         Jumătate din punctaj este acordat pentru gust, iar restul pentru detalii. Și cum acestea din urmă fac diferența, bucătăria din cadrul concursului este îngrădită de pereți transparenți astfel încât atât publicul, cât și juriul să poată observa și cele mai mici scăpări.

          Printre restaurantele din județ participante la competiție se numără Belvedere și D.O.R., dealtfel și cele mai premiate și apreciate de oaspeți din toată țara.

          Echipa regională Belvedere Restaurant care va participa la Olimpiadă este formată din 8 membri și este condusă de chef Ioan Florescu. Ei vor concura cu cei mai buni maeștri culinari din Statele Unite, Canada, Danemarca, Slovenia, Cehia, Italia și Anglia. Așteptările sunt mari, după ce echipa a câștigat la ediția trecută aurul la categoria Culinary Art și argintul pentru Pastry Art.

          Dealtfel, Belvedere este cel mai premiat restaurant din România. Chefii de aici au câștigat 5 ani la rând Cupa României în gastronomie, dar și alte concursuri precum Selgros Arena Bucătarilor, Metro Chef, Cupa Transilvaniei sau Gastropan.

          De la D.O.R., chef Bogdan Cozma este membru în echipa națională de seniori, alături de alți chefi renumiți din județ. Câștigător al Gastropan 2018 și al medaliei de bronz la Cupa Mondială de Gastronomie de la Luxemburg în același an, Bogdan creează și reinterpretează la DOR preparate astfel încât să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi.

          Ca în orice domeniu aflat în plină ascensiune și continuă schimbare, adevărații profesioniști ai bucătăriei sunt și ei conștienți că pasiunea și devotamentul trebuie completate cu studii, perfecționări și documentări constante pentru a atinge perfecțiunea. Toți participanții la Olimpiadă studiază aproape zilnic, pentru a-și asigura succesul atât la acest concurs și la altele care vor veni, dar mai ales în fața oaspeților pentru care intră zilnic în bucătărie.

Ei știu că premiul cu care se vor întoarce nu intră doar în portofoliul lor și al restaurantelor pentru care lucrează, cât și în cel al întregii bucătării românești, care crește ca valoare și renume cu fiecare cupă adusă în țară.

Organizată o dată la 4 ani, International Exhibition of Culinary Art va avea loc între 14-19 februarie 2020, la Stuttgart.  Peste 2000 de bucătari și cofetari din aproape 60 de țări intră în această competiție. Asta înseamnă peste 7000 de meniuri pentru tot atâția vizitatori, veniți din toată lumea. România are 15 participanți.

Hai Brașov! Hai România!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: