Recomandări pentru brașoveni

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, trebuie respectate în totalitate instrucțiunile producătorului și verificată integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta este deteriorat se evită utilizarea produsului.
*Chiar și pentru materialele care prezintă un nivel de risc foarte scăzut, accesul copiilor este strict interzis.*
În cazul în care anumite materiale sunt nefuncționale nu se va încerca reaprinderea lor. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau în alte mijloacele destinate încălzirii.
_*Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori (ex: beţişoare bengale, jerbe, granule scânteietoare, şerpi, scântei, pocnitori cu confetti).*_
Nu în ultimul rând, IGSU atrage atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:
✅ _respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;_
✅ _asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;_
✅ _asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;_
✅ _instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă._

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: