Razvan Dragnea, unul dintre cei mai cunoscuti pianisti din Romania va concerta saptamana aceasta la Brasov

Răzvan Dragnea , unul dintre cei mai apreciați tineri pianiști din România și nu numai, va concerta vineri, 23 februarie, ora 19.00, la Sala Patria a Filarmonicii Brașov alături de Ochestra Simfonică a instituției în cadrul unul Concert Simfonic Extraordinar. Pianistul este Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti – Facultatea de Interpretare Muzicală//(promoţia 2003, clasa de pian a conf. dr. Veronica Gaşpar). În cadrul aceleiaşi prestigioase instituţii de învăţământ muzical superior a absolvit cursurile de master (2004), în 2012 obţinând şi titlul de Doctor în Muzică. Din anul 1991, când a debutat în compania /Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti /sub bagheta regretatului maestru Iosif Conta, a concertat alături de prestigioase orchestre simfonice din țară și a colaborat cu dirijori renumiţi. Printre partenerii săi de scenă îi amintim pe celebra soprană Mariana Nicolesco, alături de care a participat la mai multe manifestări artistice (memorabil rămâne concertul de inaugurare a /Marelui Pian de Concert „Steinway”/ donat de Mariana Nicolescu /Ateneului Român) /şi pe violonistul George-Cosmin Bănică, alături de care a susţinut numeroase recitaluri.

Repertoriul său cuprinde majoritatea capodoperelor literaturii pianistice de referință.

În concertul de vineri va interpreta concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Franz Liszt, una dinte partiturile spectaculoase ale celui care a fost supranumit “regele pianului”, în vremurile sale. Este o propunere concertistică de anvergură, cu o structură compozițională pe scară largă, de la metamorfoză la un nivel extrem. Melodia lirică de deschidere devine tema marșului final, cu o tematică pasională, având o strălucire aparte.

În programul serii se vor audia și A. Dvorak – Scherzo capricciosso op. 66 șI R. Schumann – Simfonia I, “Simfonia Primăverii”. Concertul va fi dirijat de maestrul Jin Baek din Coreea de Sud.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: