Peste 6000 de turisti sunt asteptati la cea de-a șasea ediție a Săptămânii Haferland

Cea de-a șasea ediție a Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment local dedicat promovării zonei săsești din Transilvania, va avea loc în perioada 2-6 august 2018 și așteaptă peste 6.000 de turiști din România și din afara țării. Satele din Județul Brașov care vă așteaptă cu activități în cadrul acestui eveniment sunt Roadeș, Homorod, Rupea, Criț, Meșendorf, Bunești și Viscri.

Pentru că festivalul se apropie, Fundația Michael Schmidt a organizat o conferință de presă prin care a încercat să aducă o mică parte din „Țara Ovăzului” la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din București. La conferință au luat cuvântul Michael și Veronica Schmidt – Președintele și respectiv Vicepreședintele Fundației Michael Schmidt, Caroline Fernolend – Președinte al Fundației Mihai Eminescu Trust, Cristi Gherghiceanu – Director executiv al Fundației Adept, Alexandru Tomescu – violonist, Paulina Popoiu – Manager al Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”, iar discuția a fost moderată de Andreea Marin.

Ediția din acest an a festivalului are ca tematică centrală meșteșugurile, sub sloganul Festival cu meșteșug, săsesc. Festivalul își propune să îi implice pe turiștii veniți în satele săsești în activități cât mai interesante pentru toate vârstele: ateliere de meșteșuguri, activități pentru copii, concerte de jazz și de muzică clasică în bisericile fortificate, muzică și dansuri, spectacole de teatru, plimbări cu bicicleta, căruța sau tractorul, expoziții de artă, brunch-uri cu preparate locale și deja celebrul bal săsesc.

Organizatorii evenimentului, Fundația Michael Schmidt susținută de Fundația Adept, Vecinătatea Femeilor din Saschiz, Fundația Mihai Eminescu Trust, Fundația Tabaluga și Asociația Nowero Rupea și-au propus sa îi promoveze și pe cei care duc mai departe tradițiile săsești.

Festivalul Săptămâna Haferland, ediția 2018 beneficiază de o finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean Brașov, in valoare de 49.925 lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: