MUZICIENI DE EXCEPȚIE PE SCENA FILARMONICII BRAȘOV, Dirijorul Gheorghe Costin și violonistul Florin Ionescu – Galați!

În această săptămână Filarmonica brașoveană aduce în atentia publicului meloman un program  de excepție ce cuprinde 5 piese ale unor cunoscuți compozitori.

Vineri, 16 februarie 2018 de la ora 19.00, pe scena instituției  își vor da concursul alături de Orchestra Simfonică, doi reputați muzicieni: dirijorul Gheorghe Costin și violonistul Florin Ionescu – Galați.

Programul cuprinde lucrări de G. Rossini – Uvertura la opera “Semiramide”, A. Corelli – “la Fabiola”, G. B. Pergolesi – Concert pentru vioară și orchestră, R. Wagner – Preludiu și Moartea Isoldei din opera “Tristan și Isolda” și R. Strauss – Suita “Cavalerul Rozelor”.

    Maestrul Gheorghe Costin, artist cu o deplină maturitate creatoare, este un muzician cu o admirabilă ținută profesională, cu o sensibilitate distinsă și cu o aleasă știintă stilistică și o eleganță a gestului ce cucerește publicul meloman oriunde concertează. Faptul ca a studiat compoziția constituie un avantaj în cunoașterea “meștesugului’ partiturii respective. A dirijat și dirijează  toate stilurile, clădind muzica împreună cu orchestra, încercând să transmită spectatorilor acea emoție care să îi facă să se descopere pe ei înșiși.

    Florin Ionescu Galati, socotit ca fiind unul dintre cei mai buni violoniști ai țării, un artist de mare clasă și rafinament ce și-a început studiul viorii de la 4 ani, avându-l profesor pe tatăl său, maestrul Ilarion Ionescu – Galați. De atunci nu s-a mai despărțit de bucata de lemn cu 4 corzi, cum însăși o denumește, dar care odată pusă la gât scoate sunete magice.

    Pentru artist vioara înseamnă totul, fiind acea parte din el cu care reușește să mângâie sufletele melomanilor, a celor care vin la concerte din dragoste de a auzi vibrație, emoție și căldura din sunet.

Atât Gheorghe Costin cât și Florin Ionescu Galati sunt doi muzicieni care au în CV-urile lor numeroase premii naționale și internaționale, recunoașteri și titluri obținute în activitatea lor muzicala.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: