Mâncăm, dar ce mâncăm? Comercianții preparatelor din carne ”omit” să treacă pe etichetă ce conține produsul

Deși au obligația să precizeze clar pe etichetă conținutul produsului, procentul din fiecare ingredient, producatorii și comercianții preparatelor din carne încalcă legea și uită de acest aspect. La fel se întâmplă și în Brașov, indiferent daca vorbim de marile hipermarketuri sau de magazinele de profil. Reporterii Transilvania 365 au mers la cateva magazine din Brașov unde se vând preparate din carne si au solicitat informații despre modul de etichetare. S-au luat ca exemplu ”cârnaciorii/cabanoșii” . Din păcate, răspunsul la toate magazinele a fost același: ”Nu este precizat procentul de carne, deci nu pot să vă spun cât conține. Pe niciunul din produse nu văd să existe explicații”.

Cu alte cuvinte, habar nu avem ce mancam. Este trecut pe eticheta ca produsul are in continutul sau carne, apa, slanina, etc, dar ce procent…Dumnezeu știe. Există și posibilitata ca în cunoscuții ”cârnăciori” să fie carne doar 4%, iar in rest alte ingrediente, atâta timp cât nu este precizat clar, habar nu ai ce mânânci de fapt. Rar se poate găsi un salam sau alt produs unde să fie trecută și cantitatea de carne. Dar îi controlează cineva pe acești producători? NU PREA! Având în vedere că din toată gama de produse nicăieri nu este scris clar, automat că nici autoritățile nu prea trec prin zona.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: