Liberalul Ialomițeanu despre întâlnirile de la Consiliul Județean Brașov pe tema aeroportului: ”Sunt pentru poze, doar electoral” (VIDEO)

Liberalul Gheorghe Ialomiteanu, fost ministru de Finante in Guvernarea Boc, a vorbit pe larg despre construirea aeroportului Ghimbav-Brasov. Acesta considera ca toate conferintele de presa la care participa reprezentantii Consiliului Judetean Covasna sau ai primariilor Sfantu Gheorghe si Brasov sunt doar pentru…poze, doar electorale. De asemenea, liberalul brasovean sustine ca aeroportul putea fi construit in parteneriat public-privat de la inceput.

In Brasov doua investitii sunt foarte importante: aeroportul si spitalul regional. Legat de aeroport, o singura institutie nu poate sa-l realizeze, ma refer la Consiliul Judetean sau Primaria Brasov. Eu, ca finantist, am gasit cadrul legal si anume Legea finantelor publice locale care prevede posibilitatea asocierii. Putea sa se asocieze Primaria, Consiliul Judetean, putea sa fie si Primaria Ghimbav, Consiliul Judetean Covasna sau Primaria Sfantu Gheorghe. Atunci, aceasta asociatie era puternica din punct de vedere financiar. Consiliul Judetean nu are forta financiara sa duca aceasta investitie pana la capat. Aceste intalniri sau conferinte cu reprezentantii judetului Covasna si cei ai Primariei Brasov sunt doar pentru poze, doar electoral. Ne spun ca e aproape gata aeroportul, ca in 2020 se va finaliza. De fapt, acum se organizeaza licitatia, acum se obtin anumite avize. Nu suntem nici macar la 50%. Greu de crezut sa fie finalizat in 2020. Insa, avem foarte multe intalniri”, a sustinut fostul ministru.

Aeroportul se poate face printr-o asociere si cu sprijin guvernamental

Potrivit liberalului Gheorghe Ialomiteanu, suma de bani pe care a acordat-o Guvernul Dancila pentru aeroportul Brasov este binevenita.

Ati vazut, au fost interventii la Bucuresti. Colaborarea dintre parlamentarii PSD si UDMR. S-a obtinut o suma de bani. Este pentru prima data cand s-au dat bani la aeroportul Brasov. Vin persoane din partea cealalta politica si spun ca sunt putini bani. Totusi, este un inceput. Se mai pot da bani la rectificari. Daca noi ne certam aici si spunem ca s-au adus putini bani, Bucurestiul o sa-si indrepte investitiile in alta parte. Concretizand, o asociere si cu ajutor guvernamental, aceasta investitie se poate face”, a adaugat Ialomiteanu.

Varianta parteneriatului public-privat era buna. Oricum operarea va ajunge la un privat

Se pare ca problemele cu terenul tot nu sunt suta la suta clarificate decat pe hartie.

Era o varianta parteneriat public-privat. Oricum, operarea va ajunge la o firma privata. Se putea sa ajunga la un privat de la inceput. Dar, nici acum nu este foarte clar cum se face aeroportul. Astazi aveam aeroportul daca exista un parteneriat public-privat. Nici la teren lucrurile nu sunt foarte clare. S-au facut niste schimburi de terenuri, nu s-a facut inca lumina daca lucrurile sunt clare sau nu. S-ar putea sa apara niste probleme in timp. Eram parlamentar cand s-a discutat problema prelungirii concesiunii, iar directorul de la Institutul Cartofului nu a vrut sa-si puna semnatura, sa confirme ca e intreaga suprafata. Au fost niste probleme de natura juridica. S-a dat o aparenta de legalitate pentru ca lucrurile sa continua”, a incheiat liberalul Gheorghe Ialomiteanu, fost ministru de Finante.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: