Legal, Primaria Rasnov trebuie sa elibereze autorizatie pentru organizarea de santier. Cine minte pana la urma?

Legal intră în atribuțiile Primăriei Râșnov să elibereze autorizația pentru amplasarea organizării temporare de șantier. Prin modificarea și completarea articolului 43, litera b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construire, republicată, cu modificările și completările ulterioare a fost reglementată competența Ministerului Transporturilor de a emite autorizații de construire pentru proiecte de infrastructură de transport de interes național și a fost pus în aplicare în iunie 2016 prin Ordinul comun MT/MDRAP nr. 383/913/2016 privind aprobarea Instrucțiunilor pentru aplicarea prevederilor art. III, IV, V și XVIII din OG nr. 7/2016.

Conform prevederilor punctului 2.4 din Instrucțiuni, pentru proiectele de transport de interes național “autorizațiile de construire/desființare se emit de către:
-Ministerul Transporturilor, prin direcția de specialitate pentru lucrări de construcție/demolare aferente elementelor ce fac parte din infrastructura de transport de interes national
– autoritațile administrației publice județene/locale, după caz, pentru organizări de șantier, desființări de construcții aflate în coridorul de expropriere, precum și pentru alte categorii de construcții și lucrări necesare realizării proiectelor de infrastructură de transport de interes national situate în afara coridorului de exproprieri.”

Astfel, din practica unitară desfășurată până în prezent în domeniul autorizării la nivelul întregii țări, autoritățile administrației publice județene/locale au emis autorizațiile de construire atât pentru organizările de șantier aferente proiectelor de infrastructură de transport de interes național, cât și pentru desființarea construcțiilor aflate pe culoarul de expropriere, dar care nu sunt parte componentă a infrastructurii de transport, variante provizorii de circulație, construcții civile, etc.

Precizăm că schimbarea acestei organizări ar duce la necesitatea modificării acordului de emitere de către mediu si implicit la alte întarzieri.

Atât Antreprenorul cât și Ministerul Transporturilor au transmis în timp util documentațiile necesare, însă primaria Râșnov a refuzat permanent să dea aprobările:
– Primăria Râșnov emite – Certificat urbanism nr. 238/28.06.2017 – pentru Organizare de șantier temporară;
– Asocierea depune documentele în vedere emitere Autorizație de construire – adresa 5316 / 03.04.2018;
– Primăria Râșnov emite – Adresa de respingere a documentației în 27.04.2018
– CNAIR SA transmite constructorului prin adresa 30410 / 16.05.2018 răspunsul Ministerului Transporturilor prin care Primăria trebuie să emită AC;
– Asocierea transmite acest răspuns către Primăria Râșnov în data de 16.05.2018;
– Primăria respinge documentația de emitere AC în data de 29.06.2018 cu adresa nr. 9069.

Antreprenorul acestui proiect este Asocierea Azvi SA-SC Straco Grup SRL- Tractebel Engineering SA care a semnat contractul in anul 2011 pentru proiectul de modernizare a DN73, intre km 13+800- km 42+850 si km 54+050-km 128+250 , cu o valoare de 275.864.055 lei fara TVA si beneficiază de finantare europeana.
În acest context este falsa teza că nu există constructor și nu înțelegem de ce primăria Râșnov blochează proiectul și în plus lansează informații eronate.
CNAIR S.A.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: