Irlandezii, interesați de Aeroportul Brașov. Anunțul făcut de Scripcaru, nu de Veștea :)

Primarul George Scripcaru s-a transformat in ultima perioada in purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Brasov. Cel putin asa reiese din ultimele declaratii, dar si din prezenta sa la unele evenimente care tin de o alta institutie, nicidecum de cea pe care o conduce. Astfel, mai nou, primarul isi face aparitia la mai toate evenimentele organizate de Consiliul Judetean, pana si la sedintele alesilor judeteni. De asemenea, edilul isi da cu parerea despre proiectele aflate in derulare la Consiliul Judetean. La fel s-a intamplat si astazi cand s-a primarul George Scripcaru a avut  o întâlnire cu Excelența Sa Derek Feely, ambasadorul Irlandei la București. Dupa intalnire, Primaria Brasov a transmis presei un comunicat de presa in care vorbeste despre…aeroport,  spre disperarea presedintelui CJ, Adrian Vestea.

”Excelența Sa a fost însoțit de Liviu Buzilă, atașatul comercial al Ambasadei Irlandei la București, precum și de reprezentantul oamenilor de afaceri irlandezi din România. Delegația are ca scop stabilirea unor relații mai apropiate între Brașov și orașe din Irlanda, vizând în special mediul de afaceri, investițiile în infrastructură, adminsitrația publică locală și educația. Potrivit primarului George Scripcaru, ambasadorul și-a manifestat intenția de a organiza, într-un viitor apropiat, o întâlnire la nivel economic, între camerele de comerț și reprezentați ai mediului de afaceri din Brașov și Irlanda.

Discuțiile au fost foarte precise și au pornit de la similitudinile între Irlanda – o țară care a aderat la Uniunea Europeană în 1973 și a devenit aproape imediat statul cu cea mai bună absorbție a fondurilor europene, cu investiții masive în dezvoltarea infrastructurii și cu cea mai rapidă creștere economică – și România actuală, care are de asemenea, în statistici, cea mai mare rată de creștere economică din Uniunea Europeană, însă are în continuare nevoie de o dezvoltare rapidă a infrastructurii de transport în special, dar și în celelalte domenii.

„Domnul ambasador a observat imediat nevoia Brașovului de accesibilitate, necesitatea unei autostrăzi care să lege orașul de restul țării și a apreciat proiectul aeroportului. De altfel, a menționat că o companie din Irlanda, care are și divizie de operare, și divizie de investiții, este interesată să participe la licitația pe care o va lansa Consiliul Județean pentru construcția terminalului aeroportului. Totodată, având în vedere experiența Irlandei în proiecte europene, își doresc parteneriate cu administrații publice locale din România, pentru astfel de proiecte. De asemenea, în contextul adoptării legii parteneriatului public-privat, sunt interesați de proiecte care vizează investiții și lucrări în infrastructură, dar și în alte domenii“, a spus primarul George Scripcaru.

În cadrul discuțiilor, oficialul irlandez a promis că va invita reprezentanții autorităților locale și ai mediului de afaceri din Brașov la evenimente organizate de ambasadă, pentru facilitarea contactelor cu mediul de afaceri irlandez, și și-a oferit sprijinul în organizarea, în luna aprilie a anului viitor, la Brașov, a „Reuniunii directorilor pe tema biodiversității” din 15-16 aprilie 2019, cu ocazia preluării de către România a președinției Consiliului UE, despre care a spus că este un eveniment extrem de important pentru Brașov și pentru România, nu numai ca discuție tehnică, ci mai ales pentru expunerea și promovarea pe care o oferă Brașovului, prin prezența aici a unor înalți oficiali ai statelor UE.

„Această vizită își propune să dezvolte și mai mult relația dintre Irlanda și România, iar Brașovul este un punct foarte important în structura acestei relații, atât din punct de vedere economic, cât și în ceea ce privește bunele practici în relația cu instituțiile europene“, a concluzionat primarul Brașovului.

Derek Feely este ambasador al Irlandei la București din august 2005, fiind de asemenea acreditat pentru Republica Moldova și Macedonia. Din din 1985 și până atunci a lucrat în Departamentul Afacerilor Externe și Comerțului, iar anterior, la Departamentul Industriei și Comerțului și Departamentul Energiei din Irlanda.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: