Elevii de la Școala Gimnazială Moieciu de Jos și-au comemorat eroii!

Evenimentul a fost organizat de Școala Gimnazială Moieciu de Jos, in fata Monumentului ridicat in cinstea eroilor care s-au jerfit pentru patria noastră. Manifestările au debutat cu salutul Gărzii de onoare, al oficialităţilor locale , după care a fost intonat Imnul Naţional şi s-a păstrat un moment de reculegere. În cinstea eroilor neamului s-au depus mai apoi jerbe şi coroane de flori din partea instituţiilor publice, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire.

Elevii școlii au susținut un program artistic cu cântece și poezii omagiale prin care și-au  exprimat recunoștința față de eroii patriei care s-au jertfit pentru neam și patrie, iar cu sângele lor au scris istoria neamului românesc. După Primul Război Mondial s-a hotărât ca în acestă zi importantă a creștinătății  să se sărbătorească Ziua Eroilor odată cu Înălțarea Domnului s-au Ispasul, cum e  cunoscută în tradiția populară. Acest eveniment a fost un bun prilej de ai avea în mijlocul nostru pe, pe domnul Director Coordonator al Școlilor din Moieciu Domnul Olteanu Marius precum si pe viceprimarul comunei Darie Danut , care au rostit cuvinte omagiale pentru eroiii neamului.

 

Alecu Russo în cartea sa „Cântarea României” scria ,,N-a fost popor care să fi plătit mai scump dreptul de a trăi în țara și în legea lui, popor pe care să-l fi împins la jertfe mai mari decât dragoste de țară, de credință, de eroi și dorință de neatârnat”.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: