Smiley face

DSVSA a suspendat activitatea a doua fast-food-uri în urma controalelor din minivacanţa de Rusalii

În acest sens, au fost constituite echipe de control formate din specialiști din cadrul serviciului de control oficial al DSVSA Brașov. Au fost întreprinse  controale tematice referitoare la modul în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate, produsele alimentare de origine animală și non animală, în special în unitațile situate în localitațile de interes turistic (Brasov, Făgăraș, Bran-Zărnești-Râșnov) pentru eliminarea factorilor care pot determina  alterarea stării de sănătate  a populatiei.

S-a urmărit modul în care sunt respectate reglementarile sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a legislaţiei naționale şi europene pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar.

În perioada 24.05-28.05.2018, au fost controlate un număr de 113  de obiective  înregistrate și autorizate sanitar-veterinar, respectiv:19 restaurante si fast-fooduri, 9 pizzerii, 2 cofetării, 10 pensiuni agro-turistice, 5 hypermarketuri, 26 magazine alimentare, 9 măcelării-carmangerii,un depozit alimentar și  32 de producători şi comercianţi de produse alimentare de origine animală şi nonanimală din cadrul pietelor agroalimentare .

S-au aplicat 8 sanctiuni  contravenţionale în valoare de 12400 lei și 33 de  avertismente, pentru încălcări ale legislaţiei sanitare veterinare și de asemeni,  s-a suspendat temporar activitatea în două fast-food-uri.

În timpul controalelor s-au constatat abateri de la legislaţia specifică privitoare la:

  • nerespectarea regulilor de igienă personală pentru personalul angajat;
  • încălcarea normelor generale de igienă privind expunerea şi păstrarea alimentelor;
  • manipularea neigienică a produselor alimentare;
  • comercializarea de produse alimentare neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • lipsa certificatelor de conformitate pentru unele produse alimentare;
  • nerespectarea normelor privind trasabilitatea produselor alimentare;
  • nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi valorificare a produselor alimentare;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a materiilor prime, semifabricatelor şi a produselor finite;
  • nerespectarea program autocontrol probe, materii prime, produse finite, apa potabilă, teste de sanitaţie.
  • lipsa buletinelor de analiză la produsele comercializate.
  • identificarea necorespunzătoare a materiilor prime, produse finite.

 

Actiunile de control vor continua si in perioada minivacanței de 1 iunie, având aceleași obiective.

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: