Din nou s-a oprit apa fără ca brașovenii să fie anunțați din timp. Ei sunt cei cărora trebuie să le mulțumiți pentru managementul de „calitate”!

Brasovenii au ramas din nou fara apa, pentru a doua oara in cateva luni. Ca de fiecare data, reprezentantii Companiei Apa uita sa anunte din timp si populatia. Drept dovada ca putini au fost cei care au aflat. Bineinteles, dupa mult timp, apare si comunicatul de presa. Intrebarea este ce fac conducatorii institutiei, de ce nu anunta aceste decizii importante pentru comunitate. Cei din conducerea executiva si administrativa incaseaza salarii si indemnizatii de nababi, motiv pentru care ar trebui sa aiba un management de calitate. Desi este a nu stiu cata gafa a companiei, cei doi actionari principali, Primaria Brasov si Consiliul Judetean Brasov, se fac ca nu vad, cel mai probabil din interes, altfel nu se explica. Curios este ca in conducerea administrativa se afla si administratorul public al judetului, Daniel Gligoras. Avand in vedere cele intamplate in ultimele luni, concluzia este ca aceasta conducere ar trebui schimbata, atat cea executiva cat si administrativa. Este cazul ca in companie sa apara oameni competenti care sa aiba un management bun, de calitate.

Sa nu uitati sa le multumiti si celor doi lideri Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov si George Scripcaru, primarul municipiului Brasov, cei care conduc judetul si orasul. Cum cele doua institutii sunt actionari principali, automat cei doi pot lua decizii privind schimbarea conducerii. Insa, cum sunt oamenii lor platiti cu sume babane, e greu de crezut ca vor face schimbari.

 

Compania Apa Brasov S.A. este o societate comerciala pe actiuni, cu sediul in Brasov, cod postal 500092, str. Vlad Tepes nr. 13, care a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Brasov la data de 30 iulie 2008. Capitalul social al Compania Apa Brasov S.A. este de 20.424.000 LEI.

 

Structura actionariatului:

 • Judetul Brasov – 42% din capitalul social;
 • Municipiul Brasov – 42% din capitalul social;
 • Orasul Rupea – 3,4% din capitalul social;
 • Orasul Ghimbav – 3,1% din capitalul social;
 • Comuna Apata – 1,8% din capitalul social;
 • Comuna Halchiu – 2,7% din capitalul social;
 • Comuna Harman – 2,8% din capitalul social;
 • Comuna Sanpetru – 2,2% din capitalul social.

 

Conducerea executiva Conducerea administrativa
ing. FATU Dorin
Director General
SAVA Teodor
Administrator, Presedintele Consiliului de Administratie
ing. BALAN Ilie
Director Tehnic
FATU Dorin
Administrator
ec. ing. POPA Teodor
Director Economic
DICU Maria
Administrator
ing. SAVA Teodor
Director Exploatare Municipiu
AGAFITEI Gabriela
Administrator 
ing. SOPTEREAN Doru
Director Programe Externe
GLIGORAS Daniel
Administrator

Ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele zile, turbiditatea (gradul de tulburare) apei din lacul Târlung a crescut mult peste valorile obişnuite, rezultând  scăderea  la 25%  a capacităţii de tratare a Uzinei de Apă şi făcând imposibilă producerea unui volum suficient de apă potabilă care să asigure necesarul întregului municipiu.

Încă de sâmbătă dimineaţa, Compania Apa a pornit sursele subterane pentru a compensa diminuarea  cantităţii de apă din sursa Târlung, fiind efectuate manevrele necesare în reţea.

Deşi au fost luate toate măsurile de rezolvare a situaţiei în cursul zilei, calitatea sursei de alimentare nu s-a îmbunătaţit, astfel există zone  afectate după cum urmează:

LIPSĂ TOTALĂ DE APĂ

 • Zona Timiş – Triaj, Fundătura Hărmanului şi str. Hărmanului, de la nr.49 în sus, numerele fără soţ
 • Zona Noua – Dârste
 • Zona  Astra – blocurile cu 8 şi 10 etaje

PRESIUNE SCĂZUTĂ

 • Cartierul Răcădău (zona delimitată de str.Carpaţilor, Bulevardul Muncii şi str.Tâmpei), în special la etajele superioare ale blocurilor cu mai mult de patru etaje
 • Străzile: Neagoe Basarab, Matei Basarab, Pictor Pop, Ecaterina Varga, Olarilor, Karl Lehmann, Mattis Teutsch

Vă asigurăm că apa distribuită în reţea este potabilă.

Compania Apa informează consumatorii din zonele afectate că asigură cisterne cu apă potabilă, la cerere (0268 926).

Estimăm că situaţia va reveni la normal  în cursul dimineţii de mâine.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere.

 

COMPANIA APA BRASOV

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: