Deci se poate, numai că nu s-a vrut! Scările de la Turnul Alb au fost refăcute (VIDEO,FOTO)

Am avut dreptate! Scarile de la Turnul Alb au fost reparate, ceea ce inseamna clar ca s-a putut, dar nu s-a vrut. A trebuit ca ziaristii sa scrie mai bine de un an despre acest subiect pana cand institutiile abilitate sa ia masurile necesare. Autoritatile locale au preferat sa-si paseze responsabilitatea de la unii la altii, fara sa-si asume acest subiect de o importanta majora pentru judetul Brasov. Zilnic, sute de turisti ajung in zona.

Din pacate, pana acum, turistii au putut sa vada aici doar scanduri rupte, trepte lipsa, schelet de metal ruginit. Asa au fost intampinati cei care au avut curaj sa vina in zona sa admire panorama orasului Brasov. Totul din cauza nepasarii, neimplicarii, indiferentei sefilor de judet si municipiu care isi aduc aminte de cetateni doar in campania electorala cand incep sa arunce cu promisiuni. La fel s-a intamplat si cu aeroportul cand, in campania electorala, liderii locali isi dadeau mana cu sefii din Covasna sau alte judete si orase pentru realizarea aeroportului. In prezent, Consiliul Judetean a inceput singur constructia obiectivului, astfel ca a uitat de toate intalnirile, fiind vorba clar de gargara electorala.

Culmea este ca 2018 este anul Centenarului, cand, din contra, orasul trebuia sa arate diferit, mai curat, mai intretinut ca pana acum, mai ales ca aici va avea loc si Cerbul de Aur. Numai ca, desi exista posibilitatea reabilitarii cladirilor din centrul istoric, in continuare, pe unele strazi, turistii si brasovenii sunt intampinati de mesaje gen ”Atentie, cad tigle!”. Sa nu uitam nici de cladirile pestrite care au aparut in ultima perioada incepand de la Cetatuie pana in Schei, totul cu largul concurs al administratiei locale care ofera autorizatii de constructie pe banda rulanta fara sa tina cont de arhitectura zonei, de regimul inaltimii. Din aceasta cauza, prin oras sunt tot mai multe blocuri inalte construite intre case…Poate ca nu este tarziu ca DNA sau alte institutii de control sa verifice si modul in care au fost obtinute autorizatiile si felul in care s-a construit in Brasov.

Fiind intrebat cine a reparat scarile, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea a precizat ca nu stie. ”Noi nu! Cine? Nu stiu!”

 

In aceste conditii a ramas varianta ca Primaria Brasov sa fi reparat scarile. Am sunat pe purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, insa acesta nu a raspuns nici macar la mesaj.

Un comentariu la „Deci se poate, numai că nu s-a vrut! Scările de la Turnul Alb au fost refăcute (VIDEO,FOTO)

  • 6 august 2018 la 9:03
    Permalink

    Clar ca se poate. Or fi venit extraterestrii carora le pasa de brasoveni si turisti pe cand Primaria si CJ dormeau, ca altfel nu se explica…

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: