Dealuri din Brașov rase cu buldozerele. Funcționarii primăriei ”dorm”, află din presă ce se întâmplă în oraș(FOTO)

Explicatii de doi lei oferite de reprezentantii Primariei Brasov referitoare la dezastrul de pe Coasta Vacii. Zilele trecute, Primaria Brasov a transmis un comunicat de presa prin care, chipurile, explica ce s-a intamplat in Schei cu dealurile rase de buldozerele unei firme.
Drumurile din interiorul proprietatii, care fac legatura cu drumul care urca spre drumul de Poiana, au fost executate inca de anul trecut, fara autorizatie, Avand in vedere acest lucru, Politia Locala a facut in data de 27.06.2018 plangere penala. In data de 02.05.2018, Politia Locala a solicitat Parchetului informatii cu privire la stadiul solutionarii plangerii, dar nu a primit pana acum nici o informatie. Politia Locala monitorizeaza zona respectiva, in aceasta luna s-au facut 4 verificari pe teren si nu s-a constatat nici o modificare a drumului executat anul trecut. Si in acest moment sunt pe teren, daca se constata altceva, va anunt”, a spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.
Din comunicat reiese ca Politia Locala a facut plangerea penala in viitor, pe 27 iunie 2018. Poate ne prezinta Primaria Brasov si o decizie a instantei daca tot au harul acesta de a vedea in viitor.
Precizam ca aceiasi vigilenti politisti locali si aceiasi functionarasi din cadrul Primariei Brasov habar nu aveau ce se intampla in oras. Desi un deal a fost ras de buldozere, fiind executate zile intregi lucrari fara autorizatie, nimeni nu a stiut nimic. Noroc de presa, care a prezentat pe larg ”golania” din Schei, altfel se mergea inchis, nimeni nu comenta nimic. Cine stie, poate a fost vreo intelegere, altfel nu se explica cum de cei care au atributii in acest sens nu au stiut nimic. Daca pana acum se plangeau de salarii mici, in prezent angajatii Primariei Brasov chiar nu mai au motive, avand in vedere cresterile substantiale din ultima perioada.
Partea proasta este ca in drum spre Poiana tot rasar una dupa alta cladiri, blocuri. Cine aproba autorizatii pentru constructii in acel loc, de ce nu se protejeaza deloc zona verde? Multi sustin ca autorizatiile se ofera foarte usor, altfel nu se explica imobilele aparute ca ciupercile dupa ploaie.
O alta problema a noilor constructii este lipsa spatiilor verzi.  Desi ar trebui sa aiba oaze de verdeata, locuri de joaca, locuri de parcare, acestea lipsesc in totalitate in multe cazuri, fiind doar pe ici pe colo plantat un copac minuscul.
Strazile distruse de dezvoltatorii imobiliari reprezinta o alta bila neagra pentru autoritatile locale. De exemplu, pe Mihai Viteazu, langa restaurantul Amasi, dezvoltatorul a spart asfaltul, insa, cand l-a refacut, a uitat sa-l readuca la starea initiala. Astfel, soferii au de suferit cand ajung prin fata complexului rezidential si intra cu rotile in asfaltul denivelat, refacut mai mult in bataie de joc. La fel se intampla pe multe strazi. Cineva de la urbanism poate ar trebui sa ii traga la raspundere pe cei care fac lucrari de mantuiala si distrug strazi bine asfaltate. Insa, in multe departamente se doarme mult…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: