Crosul 15 Noiembrie, la cea de-a 29-a editie

Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiție sportivă a Brașovului, desfășurată în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987 a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov (UAB). Ediția a 29-a va avea loc duminică, 11 noiembrie 2018.

Din acest an (2018), evenimentul este organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, împreună cu Federația Română de Atletism (FRA) și în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov, cu susținerea și finanțarea Primăriei Municipiului Brașov și a Consiliului Județean Brașov.

Crosul 15 Noiembrie este un concurs de atletism (alergare cros) pentru sportivi profesioniști (sportivi legitimați) și sportivi amatori din România și din străinătate, desfășurat pe o distanță de 5 kilometri, pe străzile din municipiul Brașov, urmând același traseu pe care l-au parcurs manifestanții la 15 Noiembrie 1987.

Crosul 15 Noiembrie (ediția a 29-a) se va desfăşura duminică, 11 noiembrie 2018. Startul se va da la intersecția străzilor Carpaților cu Poienelor, la poarta SC Roman SA (Str. Poienelor, Nr. 5), iar concurenții vor alerga pe un traseu ce are o lungime de 5 kilometri și următoarele repere: Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Modarom – Prefectură.

Sosirea va fi în zona special amenajată, la Prefectura Brașov, lângă Colegiul Național „Unirea” (Bulevardul Eroilor, Nr. 5-7).

Festivitatea de deschidere (sâmbătă, 10 noiembrie 2018) și festivitatea de premiere vor avea loc în Piața Sfatului.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: