Concert simfonic extraordinar la Sala Patria din Brașov

Filarmonica Brașov propune  melomanilor, Joi, 25 octombrie 2018, ora 19.00, la Sala Patria, un  CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR de excepție!

Dirijor: HAKAN ȘENSOY (Turcia)

Solist: JAROSŁAW NADRZYCKI (Polonia) – vioară

 

In program :

G. Rossini – Uvertura la opera „Coțofana hoață”

N. Paganini – Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în Re major op. 6

M. P. Musorgski – Suita simfonică „Tablouri dintr-o expoziţie”

 

HAKAN ȘENSOY

Un violonist și dirijor de renume mondial, cariera muzicală a lui Maestro Hakan Sensoy a început pentru prima oară la conservatorul de stat din cadrul programului de educație vioi accelerată a violonistului din Istanbul, pentru tinerii minuni, predat de profesorul eminent de pedagog, Ayhan Turan. Ca violonist, Maestro Sensoy și-a continuat educația cu Trevor Williams la Colegiul Regal de Muzică din Londra și mai târziu cu violonistul și pedagogul rus Victor Pikaisen, precum și celebrul artist al statului turc, Ayla Erduran. La varsta de 16 ani, a fost numit "Cel mai mare artist de succes al anului" de catre Asociatia Filarmonica din Istanbul. Anul acesta a primit premiul cel mai semnificativ al Universității Tehnice din Istanbul, "Succesul superior într-o ramură artistică", acordat doar de patru ori în întreaga sa istorie. De la primul său recital solo la vârsta de 13 ani, a apărut ca solist în unele dintre cele mai importante săli de concerte din Europa și Statele Unite, printre care Auditoriul din Louvre din Paris, Sala Smetana din Prag și Carnegie Hall și Centrul Lincoln New York. Maestro Sensoy deține o diplomă de doctorat în muzică de la Universitatea Tehnică din Istanbul. În prezent este profesor de vioară la Conservatorul de Stat al Universității Tehnice din Istanbul.
  
JAROSŁAW NADRZYCKI
Jarosław Nadrzycki (1984) a participat la Școala de Muzică de Stat din Żagań. Este absolvent al Academiei de Muzică. I. J. Paderewski din Poznań în clasa prof. Jadwiga Kaliszewska, absolventă a Universității Mozarteum din Salzburg în clasa prof. Igor Ozima și Academia Regală de Muzică din Londra, în clasa prof. Igor Petrushevsky. El a debutat la vârsta de 12 ani, care desfășoară Fantasy „Carmen“ de Pablo Sarasate Orchestra de Conservatorul din Moscova, în Sala Mare a Conservatorului. P. Ceaikovski din Moscova. A participat, de asemenea, la clase de maistri de violoniști proeminenți, inclusiv Vadim Brodsky, Helen Bruner, Erik Friedman, Boris Garlitsky'ego, Krzysztof Wegrzyn, Wanda și Marina Wiłkomirska Jaszwili. Jarosław Nadrzycki este câștigătorul a numeroase concursuri internaționale de vioară de prestigiu, inclusiv în Erevan - ei. Aram Haciaturian (în cazul în care unul dintre premiile a fost un concert cu Orchestra Teatrului Maryńskiego Valery Gergiev), București - le. George Enescu, la Berlin - ei. Max Rostal, la Vilnius - ei. Jascha Heifetz, în Varallo - "Valsesia Musica" și Solist Competition Haverhill Sinfonia din Marea Britanie. De două ori a participat la Concursul Internațional de Vioară Henryka Wieniawskiego - în 2001 și 2006 a fost printre laureații (locul 5). El a fost, de asemenea, laureatul concursului Tibora Varga la Martigny și competiția pentru ei Benjamin Britten din Londra.
  
Jarosław a apărut cu numeroase orchestre renumite, printre care Filarmonica Regală, Filarmonica din Londra, Filarmonica din Hamburg, Filarmonica din Hamburg, Filarmonica de Stat din Vilnius, Filarmonica de Stat "Transilvania" și Filarmonica George Enescu; Simón Bolivar, statul Mexic, MDR, Radioul Slovac, orchestra simfonică a Radioului Național Polonez și Zurich; Orchestra de Stat pentru Tineret din Armenia; și Orchestra de Cameră Radio din Polonia.

 

Biletele se pot procura de la SALA „PATRIA” din Bulevardul 15 Noiembrie, nr. 50A.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: