„Cenusareasa” poposeste la Opera Brasov

Miercuri, 26 septembrie 2018, de la ora 11.00, în Sala Operei, Opera Brașov oferă celor mai mici spectatori baletul „Meșterul păpușar”, după „Coppélia” – pe muzică de L. Delibes. Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Pe parcursul spectacolului, povestitorul Lorand Cristian va descrie cele mai importante moment de balet și va creiona, cu măiestrie, firul poveștii, la care vă invităm pe toți, copii mai mari sau mai mici, să luați parte. În distribuție, se vor regăsi soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. Regia spectacolului și adaptarea coregrafică sunt semnate de Alexandru Fotescu, scenografia de Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regia tehnică: Dan Antipa.

 

Preț bilete: 12 lei

 

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă așteaptă miercuri, 26 septembrie 2018, de la ora 17.00, la muzeu, la Recitalul de la ora 5, care se intitulează „Toamnă, iubire, muzică”. Evenimentul muzical va fi susținut de artiștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu – soprană, Corina Klein – soprană, Simona Manole – soprană, Cristina Roșu – mezzosoprană, Nora Vlad – actriță și Simona Patriche – pianistă. În programul recitalului, se vor regăsi pagini inedite din operete românești, cum ar fi „Plutașul de pe Bistrița” – F. Barbu, I. Hartulary-Darclée – „Amor mascat”, „Eternele iubiri” – G. Grigoriu, dar și piese celebre din repertoriul internațional: „Love Me Tender”, „Strangers in the Night” sau „Besame Mucho”.

 

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la spectacolul cu opera „La Cenerentola” de G. Rossini.

„Cenușăreasa” (în italiană „La Cenerentola ossia La buontà in trionfo”) este o operă comică în două acte de Gioachino Rossini, după un libret de Jacopo Ferreti. Premiera operei a avut loc la Teatro Valle din Roma, pe 25 ianuarie 1817.

Inspirați  de celebra poveste a lui Charles Perrault, Rossini și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specific stilului rossinian. Libretul a fost creat în 22 de zile, iar muzica în doar 24 de zile, acest mod rapid de a compune demonstrând, ca și  în opera „Bărbierul din Sevilla”, geniul și deosebita inventivitate muzicală a lui Rossini. Rolurile sunt foarte bine conturate și păstrează, în general, linia personajelor propuse de Perrault. Mama vitregă și surorile au un puternic caracter comic, subliniat evident în scriitura muzicală. Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian. În distribuție, soliștii: Asineta Răducan – Angelina, Mihai Irimia – Don Ramiro, Alexandru Aghenie – Dandini, Dan Popescu – Don Magnifico, Lăcrămioara Schuller – Clorinda, Sonia Hazarian – Tisbe, Ștefan Schuller – Alidoro. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Silvia Papadopoulos.

 

Preț bilete: 30 lei; 20 lei

 

În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis

începând cu vârsta de 7 ani!

 

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: