Smiley face

Ce controale au făcut angajații de la DSVSA Brașov?

În scopul asigurării stării de sănătate a populaţiei şi a preîntîmpinării apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada 27.04.- 01.05.2018, DSVSA Braşov a intensificat controalele în vederea verificării condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate alimentele. Au participat la această acţiune un numar de 18 specialişti din domeniul siguranţei alimentelor, fiind verificate 76 de obiective din zonele de interes turistic, după cum urmează: restaurante – 24, pizzerii –  8, unităti tip catering – 1, laboratoare cofetărie-patiserie – 2, cofetării/patiserii – 2, pensiuni turistice – 15,  supermarketuri / hipermarketuri – 5, magazine alimentare – 19.

 

Au fost aplicate un numar de 6 amenzi contravenţionale în valoare de 8000 lei si 21  avertismente .

 

Principalele deficienţe constatate au fost următoarele:

-manipularea neigienică a produselor alimentare;

-nerespectarea normelor privind trasabilitatea produselor alimentare

-nerespectarea normelor de igienă privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi valorificare   a produselor alimentare;

-nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind    condiţiile de depozitare a materiilor prime, semifabricatelor şi a produselor finite;

-încălcarea normelor generale de igienă privind expunerea şi păstrarea alimentelor;

-lipsa planului de recoltare probe în autocontrol (Reg. 2073/2005 CE, Reg. 1441/2007 CE);

-lipsa procedurilor pentru produsele neconforme;

-nerespectarea vecinatatilor în spaţiile de depozitare;

-comercializarea de produse alimentare etichetate necorspunzator;

-proceduri de lucru şi proceduri de igiena neimplementate;

-neconformitati constatate pe lantul frigorific.

 

Au fost supravegheate în regim de permanenţă în aceasta perioadă şi pieţele agroalimentare din municipiul şi judetul Braşov .

Leave a Reply

%d bloggers like this: