Care au fost cauzele pentru care brașovenii nu au putut consuma apă la robinet?

Compania Apa Brasov a transmis Primariei Brasov un raspuns cu privire la situatia din perioada 14-15 martie, cand brasovenii nu au putut consuma apa de la robinet.

”Datorita precipitatiilor abundente(peste 80l/mp/zi) care au accelerat si topirea zapezii, ANAR emite in 14-03-2018 o avertizare hidrologica privind cresterea debitelor afluentilor raului Tarlung. Apa din lacul de acumulare gestionat de catre Serviciul de Gospodarire a Apelor(SGA) a atins cote de avarie, fapt ce a determinat, din motive de securitate, deschiderea golirii de fund in regim de urgenta/accelerat.

Toate acestea au determinat ca apa provenita din lacul de acumulare sa intre in Uzina de Apa apartinand Companiei Apa Brasov cu o turbiditate de peste 20 de ori mai mare decat valorile maxim admise. Aceasta situatie este unica in ultimii 20 de ani. La aceste valori de turbiditate, apa este maloasa si imposibil de limpezit in orice uzina de tratare obisnuita. In fata acestei situatii, Compania Apa avea doua optiuni: sa intrerupa alimentarea cu apa din sursa Tarlung, care ar fi afectat 2/3 din populatia Brasovului, sa livreze apa cu turbiditate mai mare, dar nepericuloasa, la un debit mai scazut in masura in care aceasta putea fi tratata de Uzina si completarea deficitului de apa din subteran. In consultarea cu DSP, s-a hotarat continuarea alimentarii in conditiile date cu emiterea recomandarii ca, in zonele afectate, apa tulbure sa nu se consume ca atare, dar fara restrictie cu privire la celelalte folosinte: toalete, spalat”, sustin reprezentantii Companiei Apa.

Domnilor de la Compania Apa, repetam, poate nu ati citit sau nu ati vazut cum arata apa la robinet. Ati scris ca putea fi folosita la SPALAT. Cum sa folosesti acea apa la spalat, poate explicati sa intelega tot brasoveanul pentru ca acea apa maloasa, de culoare inchisa, clar nu putea fi folosita la spalat ceva, nici macar masina.

De asemenea, de faptul ca apa ar fi putut afecta centralele termice, iar nu spuneti absolut nimic…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: