Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători va avea a nouăsprezecea oprire maine la Brașov

Caravana FAN la tine acasă  aduce nevăzătorilor in acest an, inca 7 filme artistice dintre cele mai bune producții românești.

Acest proiect este derulat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Centrul Național al Cinematografiei și de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul caravanei vor fi proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare,  inserate între replicile actorilor din film, nevăzătorii avand posibilitatea de a urmări filmul în aceleași condiții cu spectatorii văzători.

Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și  gesturile mai  importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

Poate este surprinzător să vorbim despre filme artistice pentru nevăzători, dar printre ei sunt oameni care au văzut în trecut și  s-au bucurat de a 7-a artă.

Partenerii evenimentului: Hi Film Productions, Mandragora, Iadasarecasa, ActorieDeFilm, DaKINO Production.

Vă așteptăm la film!

 

ASOCIATIA NEVAZATORILOR BRASOV

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: