Atenție, brașoveni! Probleme cu apa potabilă în mai multe zone din oraș

Ca urmare a codului rosu de inundatii sau inregistrat cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raul Tarlung, fapt ce a impus golirea controlata a lacului de acumulare care asigura sursa principala de apa a municipiilor Brasov si Sacele. Aceasta a condus la cresterea turbiditatii mult peste valorile obisnuite.

Pentru asigurea unui regim de continuitate in procesul de furnizare a apei potabile catre populatie, Compania Apa Brasov a fost nevoita sa efectueze o serie de manevre pentru a cupla reteaua publica de distributie la sursele alternative existente pentru astfel de situatii. Astfel, pentru completarea necesarului de apa au fost activate sursele subterane aflate in zona Harman- Prejmer- Sanpetru ce pot asigura apa potabila prin pompare din puturile de mare adancime.

Precizam ca ne confruntam cu un fenomen ce nu a putut fi evitat si pentru intrarea in normalitate vom fi nevoiti sa facem in continuare o serie de manevre in reteaua publica de distributie.

Cu toate acestea, este posibil ca in anumite zone, alimentarea cu apa sa fie insuficienta sau sa aiba o turbiditate mai mare.

Zonele mai afectate sunt: Sacele, Racadau (partial), Timis-Triaj, Centru, Centrul Civic, Astra si Schei.

Estimam ca situatia sa revina treptat la normalitate in urmatoarea perioda.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati siteul www.apabrasov.ro unde va vom tine la curent cu evolutia situatiei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si multumim tuturor utilizatorilor afectati pentru intelegere.

 

 

Un comentariu la „Atenție, brașoveni! Probleme cu apa potabilă în mai multe zone din oraș

  • 16 martie 2018 la 20:59
    Permalink

    Un text aburit care nu numai ca e o perdea de fum, dar se si contrazice. „Pentru asigurea unui regim de continuitate in procesul de furnizare a apei potabile catre populatie, Compania Apa Brasov a fost nevoita sa efectueze o serie de manevre pentru a cupla reteaua publica de distributie la sursele alternative existente pentru astfel de situatii. Astfel, pentru completarea necesarului de apa au fost activate sursele subterane” Pai daca e apa prea multa, cum adica a fost nevoie sa se completeze… necesarul de apa si au fost…activate alte surse? Comunicat comunistoid tip Drum Nou.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: