Academia de Meserii B7 din Nürnberg în vizită la Brașov la CoolAcademy – Școala Profesională Duală in Ospitalitate – Colegiul Tehnic Maria Baiulescu

O clasă de elevi a Academiei de Meserii B7 din Nürnberg au venit la Brașov insoțiți de directoarea scolii, doamna Renate Glossner, la un schimb de experienta cu Colegiul Tehnic Maria Baiulescu.

https://www.nuernberg.de/internet/berufsschule_7/faevm_start.html

Ei au ales Brașovul datorita prieteniei intre orasele Nürnberg si Brașov.

Grupul din Nürnberg au fost intampinați la Brasov de consilierul local al Forumului German din Brasov si co-inițiator al școlii duale CoolAcademy, domnul Cristian Macedonschi, care le-a prezentat Brasovul intr-un tur de oras. Cu aceasta ocazie au aflat multe despre istoria orașului de la poalele Tampei si despre tradițiile multiculturale, germane maghiare si romanești ale Brașovului. Ei au fost surprinși de istoria orașului nostru și de legăturile stranse intre Nürnberg si Brașov care datează inca din Evul Mediu. Aceste legături puternice, strategice, economice si culturale au dăinuit pană in zilele noastre concretizandu-se intr-un tratat de prietenie semnat de către primarii orașelor acum cațiva ani.

Ei au mai vizitat Castelul Bran, rezervatia de ursi de la Zarnesti si Castelul Peles.

Luni pe data de 11 martie au fost primiți la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu de catre doamna director Lavinia Butnariu, doamna director adjunct, doamna Simona Talaba si profesorii de specialitate din cadrul colegiului. Cu aceasta ocazie s-au prezentat ambele unitați de invațamânt profesional și s-au purtat discuții intense despre proiecte viitoare comune.

La finalul prezentărilor au fost surprinsi oaspeții din Germania cu o paradă de modă organizată de elevii din cadrul claselor de design vestimentar. Elevii au prezentat costume populare din regiunea nostră, croite si realizate de ei.

După vizita la scoala unde au participat la ore de curs a claselor de bucatari si ospatari au vizitat partenerii Cool Academy din mediul privat, Hotelul Kolping si Selgros.

La Kolping au fost impresionați atat de frumosul Hotel-Școala cat si de privelistea acestuia asupra centrului istoric. La o discuție cu conducerea hotelului si-au arătat tinerii studenți germani disponibilitatea de a face practica la Brasov in hotelul vizitat.

Ultima vizită a fost la Selgros, la Bistro Gourmet, unde faimosul Chef Liviu Preda le-a preparat un ostropel de pui reinterpretat, acompaniat de o mămăliguța cu spanac prăjita si asezonată cu un sos de trufe.

Atat tinerii cat si profesorii prezenți au fost impresionati de modul de preparare si prezentare a specialitatii romanesti.

Dupa ospațul delicios oferit de Chef Preda si echipa lui de la Bistro-Gourmet au avut ocazia sa stea de vorba cu directoarea de comunicare a Selgros Romania, doamna Anca Boian, si sa-l intalneasca pe Andi Moisescu in platoul de filmari de la Arena Bucatarilor unde, asistat de Lady Chef Cornelia Ghisoi, a preparat faimosul “showman” diferite specialitati culinare.

Tinerii studenți au plecat acasă cu amintiri foarte placute de la Brașov si vor reprezenta cu extremă motivație si garantat cu succes, gastronomia romanească la concursul internațional “Tafel der Esskultur” care face parte din programul de candidatură a orașului Nürnberg la titlul pentru Capitală Culturală Europeană in 2025.

“Salut initiativa directoarei a Berufsakademie B7 din Nürnberg să viziteze Brasovul si Colegiul Tehnic Maria Baiulescu si sa incepem proiecte comune intre scolile din Nürnberg si Brasov. In calitatea mea de constructor de punti voi sustine aceste proiecte si voi promova si in viitor prietenia intre cele doua orase. Cu astfel de colaborari aducem mai aproape cetatenii celor doua orase europene si umplem cu viata aceasta prietenie.” A declarat Consilierul Local a Forumului German la Brasov, Christian Macedonschi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: